Rybacia polievka

Autor receptu: redakcia

Veľa sladkovodných rýb, pečenie na masti a obľúbenosť slaninky. Hojnosť sladkej papriky, korenia, smotany, kapusty, fazuľky, paradajok a inej teplomilnej zeleniny... Môžeme pochybovať o vynikajúcej chuti tejto kuchyne?

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata. Potom pridáme orezy z rýb. Po opražení pridáme na menšie kusy nakrájanú papriku, paradajky a koreňovú zeleninu. Všetko osolíme a okoreníme, krátko podusíme, pridáme mletú červenú papriku, krátko podusíme so zmesou a zalejeme rybacím vývarom.
  2. Rybací vývar pripravíme z hláv z kapra. Necháme všetko poriadne uvariť a prepasírujeme cez jemné sitko. Na zahustenie použijeme najemno nastrúhaný zemiak.
  3. Ako vložku do polievky použijeme pekné kúsky rýb, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.