Rybacia polievka podľa starých rodičov fotorecept
Foto: kvakac
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli Zobraziť celý popisTuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou. Čerstvé ryby nahradilo rybie filé a huby sme začali dávať sušené.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
120 g (veľká hrsť) |
|
120 g |
|
80 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
200 g (zelená časť) |
|
100 g veľké |
|
1/2 KL |
|
30 g (82 %) |
|
2 PL |
|
|
|
1,5 l |
|
Postup
-
1
Krúpy opláchneme a huby zalejeme 1/2 l horúcej vody. Rybie filé nakrájame na štvrtiny, pór na kolieska, mrkvu, petržlen a papriku pokrájame na drobno.
-
2
Do hrnca dáme olej a maslo, zohrejeme a na ňom podusíme papriky, mrkvu, petržlen a pór. Do toho pridáme rascu. Objem sa nám dusením zmenší asi o dve tretiny. To trvá asi 7 minút.
-
3
Ďalej nalejeme namočené huby aj s vodou a privedieme k varu.
-
4
Potom pridáme umyté krúpy. Zamiešame a znovu privedieme k varu.
-
5
Do vriacej polievky ďalej pridáme rybu a osolíme podľa chuti a dolejeme 1 l horúcej vody.
-
6
Stále varíme až zelenina zmäkne. Na záver ochutnáme a pripadne dosolíme. Celé sa to od masla varí asi 25 minút.
-
7
Odstavíme a máme hotovo. Ak sa pýtate na iné koreniny, či tam nejdú - nie len rasca a soľ. Je to veľmi chutná polievka a pomerné hustá a sýta.
Vďaka za koment. Mala si pravdu s tou treskou. Ta zelenina to veľmi dobré ochutí, hlavne ten pór s paprikou.
Vďaka za koment. Keď som bol chlapec tak sme používali na polievku Lieňa. Dobré sú aj ostatné kaprovité ryby. Miesto sušených húb sa dá použiť aj hliva. To už je na tebe.
Vyzerá famózne👍
Ale príjemne ma prekvapili huby a krúpky v Tvojej polievke. Najbližšie uvarím podľa Teba, recept si ukladám do kk.
Vďaka za komentár. Budem rád ak vyskúšaš.
Ďakujem za pekný komentár. Niektoré spomienky a zážitky ostanú navždy v nás. Sú to roky plné obdivu k svetu a bezstarostnej mladosti plné života.
Írsky sea food chowder je moja TOP...ryby dám, aké mám. Skús podľa videa, je ich veľa, ja dávam veľa koreňovej zeleniny v zime a v lete aj paradajky.. zeleninu miešam podľa sezóny. treba začať s originálom ...neskôr pridám na akú zeleninu mám chuť..
Dnes sme varili rabaciu polievku podľa Teba v kotlíku, bolo celkom pekne počasie a dosť netrpezlivcov, čo kritizovalo použitie surovín, no ja som bola istá, že recept od Teba nesmie sklamať a nesklamal:-) recept putoval do ďalších troch rodín a pozdrav pre Teba s veľkou pochvalou odovzdávam skvelému kuchtikovi @kvakac :-) 👌