Rybací eintopf so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fenikel, mrkvu, pór a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky, cesnak očistíme a nasekáme.
  2. Olej rozpálime, zeleninu a cesnak 2 – 3 minúty restujeme a zalejeme bielym vínom, pridáme bobkový list a necháme povariť. Medzitým nakrájame rajčiny, zbavíme ich jadier a nakrájame na kocky.
  3. Mušle opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno. Rybu nakrájame na väčšie kusy.
  4. Keď je zelenina uvarená, pridáme rybu, rajčiny, mušle a šafran do zeleninového vývaru. Krátko povaríme a nakoniec pridáme bylinky, soľ a korenie. K jedlu sa hodí miska miešanej ryže.