Ryba sv. Petra na pečených paprikách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečené papriky: Papriky dáme v celku na pekáčik, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňoch 20 minút, vyberieme, ošúpeme a nakrájame na tenké rezance a nakoniec osolíme.
  2. Cesnakové aioli: V mažiari utrieme cesnak. Do misy dáme žĺtky, pretretý cesnak, štipku horčice, šľaháme metličkou a pomaly prilievame olivový olej. Miešame dovtedy, kým nedo-siahneme tuhú konzistenciu. Nakoniec osolíme.
  3. Avokádové pyré: Avokádo rozpolíme, vydlabeme, dáme do misky spolu so šalotkou, ces-nakom, soľou, vínnym octom a smotanou a všetko spolu vymixujeme, ponorným mixérom na hladké pyré. Keď vydlabeme avokádo, treba ho pokvapkať limetkovou šťavou, inak sčernie.
  4. Ryby sv. Petra osolíme a grilujeme asi tri minúty z každej strany, potom ich pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.