Pečená ryba

Ryba so špenátom a zemiakmi

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na marinádu zmiešame kokosové mlieko s kurkumou, koriandrom, rascou, citrónovou kôrou a šťavou.
  2. Umyté rybie filé vysušíme a vložíme do marinády. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. špenát nakrájame na prúžky a zmiešame s cibuľou, cesnakom a zemiakovými kockami.
  3. Buď vyložíme pekáč špenátovou zmesou a rybie filé uložíme na vrch alebo si z alobalu (papieru na pečenie) pripravíme malé balíčky, v ktorých rybie filé tiež položíme na špenátovú zmes. Ryby potrieme zvyšnou marinádou, balíčky dobre uzavrieme a pečieme v rúre 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Shan'shi Tip: Veľmi aromatické a dekoratívne je prestieranie v banánovom liste.