Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
Autor receptu: zemo
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR ju považovali za svoju špecialitu. Vôbec im nevadilo, že polievku v roku 1945 do Nemecka privandrovali ruskí vojaci.
4 - 6 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme do sklovita v oleji a pridáme pretlak a lyžicu vývaru. Varte asi 5 minút.
- Potom pridáme pokrájané filé na kocky (strana cca 3 cm), uhorky na tenšie kolieska, soľ, bobkový list, mleté korenie, rajčiny bez šupiek pokrájané na malé kocky, horúci mäsový vývar, uhorkový nálev a všetko spolu varíme asi 10 minút.
- Hotovú polievku dáme do tanierov, kde sme predtým vložili koliesko citróna, posekanú petržlenovú vňať, estragón a kôpor. Ak chcete, pridajte kapary a za lyžicu kyslej smotany.