Rukolovo-špenátová polievka
Autor receptu: mitzy
Svieža, zelená, ľahká polievka z
čerstvých listov rukoly, špenátu a
zeleniny. Ako ideálna na zelený
štvrtok, obyčajný štvrtok,
neobyčajný štvrtok, či iný deň.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Prilejeme 500 ml vody. Osolíme, pretlačíme cesnak a varíme cca 20 minút do zmäknutia zeleniny.
- Pridáme listy rukoly a špenátu, prilejeme 250-500 ml vody a varíme v odokrytom hrnci 5-7 minút. Ku koncu varenia prilejeme sójové mlieko alebo sójovú smotanu na varenie.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s opraženými kockami chleba.
Dobrú chuť :)