Rukolovo-špenátová polievka

Autor receptu: mitzy

Svieža, zelená, ľahká polievka z čerstvých listov rukoly, špenátu a zeleniny. Ako ideálna na zelený štvrtok, obyčajný štvrtok, neobyčajný štvrtok, či iný deň.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Prilejeme 500 ml vody. Osolíme, pretlačíme cesnak a varíme cca 20 minút do zmäknutia zeleniny.
  2. Pridáme listy rukoly a špenátu, prilejeme 250-500 ml vody a varíme v odokrytom hrnci 5-7 minút. Ku koncu varenia prilejeme sójové mlieko alebo sójovú smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s opraženými kockami chleba. Dobrú chuť :)