Rozmarínovo-cícerové cestoviny

Autor receptu: patincatsomekitchen

Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete použiť nekonzervovaný, namočte ho na noc do vody a potom uvarte. Mne omáčka vyhovuje hustejšia, ak chcete redšiu, pridajte vývar alebo znížte množstvo cíceru a cestovín. Rozmarín použite najlepšie čerstvý, má príjemnú arómu aj chuť. http://www.patincatsomekitchen.com/

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a mrkvu nakrájajte na kocky. Do väčšieho hrnca dajte olivový olej, pridajte cibuľu, mrkvu a mierne opražte.
  2. Medzitým lístky rozmarínu najemno rozdrvte v mažiari.
  3. Pridajte prelisovaný cesnak, lístky rozmarínu , rajčinovú pastu, sladkú papriku a dobre premiešajte.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte cícer, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti. Varte na strednom plameni asi 20 – 30 minút.
  5. Medzitým uvarte cestoviny.
  6. Nakoniec vytiahnite bobkový list a zeleninovo-cícerovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom. Cestoviny pridajte do hotovej omáčky, premiešajte a podávajte.