Hovädzí steak
Hovädzí steak

Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 14. marca 2021
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept)
Foto: mrnousik

Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého dreveného uhlia. Baklažán plnený oštiepkom bol ideálnou prílohou.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YDB4Vg_jLSg

2
porcie

Suroviny

600 g
2 ks
6 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv si mäsko nasolíme hrubozrnnou soľou a čerstvým čiernym mletým korením. Necháme asi hoďku pri izbovej teplote odležať.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny si dajte namarinovať tiež tak dve - tri hoďky pred grilovaním - olej, soľ, čierne korenie a rozmarín.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baklážán rozkrojte na polovicu, vydlabte stred. Ten stred pokrájajte na mini štvorčeky. Potom kúsok oštiepku tiež tak isto na štvorčeky. Potom posoliť, pridať sušený cesnak, petržlenovú vňať, korenie a premiešať.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplňte baklažán, kľudne aj silou, nech sa to tam všetko zmestí. Na vrch položte maslo a už je prichystané na gril :)

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpáľte si gril na 180 stupňov a ako prvé budeme robiť zeleninovú zložku. Vytvorila som si provizórny rošt, keďže sa mi nechcelo používať deflektor. Robila som cca 30 minút na 180 - 200 stupňov s otvoreným spodným a vrchným výduchom.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prílohu som vybrala a nasledovalo mäsko. Gril som rozohriala na 250 stupňov a poukladala mäso.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dorobení mäska, cca 3 minúty z každej strany som ho vybrala. Potom ešte hodiť na chvíľu zohriať prílohu pod zavretý gril. A môže sa servírovať.

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prajem dobrú chuť a zahajujem grilovaciu sezónu. Nech nám na vzduchu chutí Varecháči!!! :)

    Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
Parada, len mala rada: maso by som nesolila hodku pred grilovani, ale bud tesne pred, alebo po, sol vytahuje stavu z masa.
mrnousik
@afataga (15.3.2021 10:21)

Súhlasím s tebou keď sa jedná o klasický recept kuchynsky :) Pri keramickom grile sa dá suché mäso spraviť len vtedy, ak ho tam zabudneš cez noc a nerobíš zrovna trhané hovädzie mäso :D