Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom fotorecept
Foto: mrnousik
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého dreveného uhlia. Baklažán plnený
oštiepkom bol ideálnou prílohou.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YDB4Vg_jLSg
porcie
Postup
-
1
Najprv si mäsko nasolíme hrubozrnnou soľou a čerstvým čiernym mletým korením. Necháme asi hoďku pri izbovej teplote odležať.
-
2
Šampiňóny si dajte namarinovať tiež tak dve - tri hoďky pred grilovaním - olej, soľ, čierne korenie a rozmarín.
-
3
Baklážán rozkrojte na polovicu, vydlabte stred. Ten stred pokrájajte na mini štvorčeky. Potom kúsok oštiepku tiež tak isto na štvorčeky. Potom posoliť, pridať sušený cesnak, petržlenovú vňať, korenie a premiešať.
-
4
Naplňte baklažán, kľudne aj silou, nech sa to tam všetko zmestí. Na vrch položte maslo a už je prichystané na gril :)
-
5
Rozpáľte si gril na 180 stupňov a ako prvé budeme robiť zeleninovú zložku. Vytvorila som si provizórny rošt, keďže sa mi nechcelo používať deflektor. Robila som cca 30 minút na 180 - 200 stupňov s otvoreným spodným a vrchným výduchom.
-
6
Prílohu som vybrala a nasledovalo mäsko. Gril som rozohriala na 250 stupňov a poukladala mäso.
-
7
Po dorobení mäska, cca 3 minúty z každej strany som ho vybrala. Potom ešte hodiť na chvíľu zohriať prílohu pod zavretý gril. A môže sa servírovať.
-
8
Prajem dobrú chuť a zahajujem grilovaciu sezónu. Nech nám na vzduchu chutí Varecháči!!! :)
Súhlasím s tebou keď sa jedná o klasický recept kuchynsky :) Pri keramickom grile sa dá suché mäso spraviť len vtedy, ak ho tam zabudneš cez noc a nerobíš zrovna trhané hovädzie mäso :D