Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré

Autor receptu: redakcia

Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty. Špargľu uložíme na mäso a zrolujeme.
  2. Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút.
  3. Cviklové pyré: Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou. 4. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme.