Morčacia roláda
Roláda z morčacích pŕs plnená gaštanmi a brusnicami
Autor receptu: redakcia
5-6 porcií |
40 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup- Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol veľký plát. Mäso
naklepeme, posolíme, okoreníme. Po celej ploche posypeme
do mäkka uvarenými, nadrvenými gaštanmi a brusnicami
alebo kompótom. Zrolujeme a vytvoríme tak roládu.
- Na pracovnej doske porozkladáme plátky prosciutta tak,
aby tvorili dĺžku rolády a trochu sa prekrývali. Na ne položíme
roládu a zrolujeme, aby bola celá obalená v prosciutte.
- Roládu zabalíme do alobalu ako salónku, konce poriadne uzavrieme, dáme na plech a podlejeme pol litrom vody.
Dáme do rúry a pečieme pri 150 stupňoch 50 minút.
- Po upečení vyberieme z alobalu a nakrájame. Vhodná príloha je
zemiaková kaša, tlačené zemiaky. Môžeme ozdobiť brusnicovým džemom.
|