Plnená bravčová roláda

Roláda z bravčového karé (fotorecept)

Autor receptu: darinkaa

Recept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný.* Kým sa pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na oslavy (bude potrebné väčšie množstvo, z môjho mäska vyšli 4 celé porcie a jedna detská), alebo len tak, ak nemáte čas stáť pol dňa v kuchyni. Prajem vám dobrú chuť :)

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila plnku zo špenatu.
  2. Opražila som si ho na nakrájanej cibuľke a cesnaku. Môžete ho osoliť alebo pridať polovicu zeleninového bujónu. Plnku si však môžete zvoliť podľa chuti. Napr. namiesto špenátu použiť huby alebo uvarené vajíčko s kyslou uhorkou alebo čo vás napadne.
  3. Plnku necháme vychladiť a zatiaľ si prerežeme mäso, vyklepeme ho na plát s hrúbkou cca 1 cm. Osolíme, okoreníme.
  4. Následne ukladáme šunku, tvrdý syr, plnku a nakoniec mäkký syr.
  5. Plnku s mäkkým syrom som uložila iba na vnútorný kraj rolády, aby ostala pekne v strede. Potom si už len preložte vnútornú stranu cez plnku.
  6. A zrolujte :)
  7. Rolku som prepichla špilkami, aby sa pri pečení neotvorila a uložila do vymastenej sklenenej nádoby. Piekla som ju zakrytú 2 hodiny na cca 180-200 °C. Mäsko po hodine pustilo šťavu, ktorou som ho počas pečenia sem tam poliala.
  8. Ako vidieť na obrázku, spolu so šťavou vytieklo aj trochu mäkkého syra a špenátu, čo vytvorilo chutný "výpek"/ omáčku.
  9. Hotovú mäsovú roládu stačí nakrájať a podávať. Ja som zvolila zemiakovú kašu, ktorú som poliala výpekom. Avšak vďaka tomu výpeku môžete zvoliť aj suchšiu prílohu ako je ryža alebo hranolky. Prajem vám dobrú chuť. :)