Plnená bravčová roláda
Roláda z bravčového karé (fotorecept)
Autor receptu: darinkaa
Recept vyzerá zložito, ale je veľmi jednoduchý a chutný.* Kým sa
pečie, máte čas na iné veci, takže ho vrelo odporúčam napríklad na
oslavy (bude potrebné väčšie množstvo, z môjho mäska vyšli 4
celé porcie a jedna detská), alebo
len tak, ak nemáte čas stáť pol dňa
v kuchyni. Prajem vám dobrú chuť
:)
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si pripravila plnku zo špenatu.
- Opražila som si ho na nakrájanej cibuľke a cesnaku. Môžete ho osoliť alebo pridať polovicu zeleninového bujónu. Plnku si však môžete zvoliť podľa chuti. Napr. namiesto špenátu použiť huby alebo uvarené vajíčko s kyslou uhorkou alebo čo vás napadne.
- Plnku necháme vychladiť a zatiaľ si prerežeme mäso, vyklepeme ho na plát s hrúbkou cca 1 cm. Osolíme, okoreníme.
- Následne ukladáme šunku, tvrdý syr, plnku a nakoniec mäkký syr.
- Plnku s mäkkým syrom som uložila iba na vnútorný kraj rolády, aby ostala pekne v strede. Potom si už len preložte vnútornú stranu cez plnku.
- A zrolujte :)
- Rolku som prepichla špilkami, aby sa pri pečení neotvorila a uložila do vymastenej sklenenej nádoby. Piekla som ju zakrytú 2 hodiny na cca 180-200 °C. Mäsko po hodine pustilo šťavu, ktorou som ho počas pečenia sem tam poliala.
- Ako vidieť na obrázku, spolu so šťavou vytieklo aj trochu mäkkého syra a špenátu, čo vytvorilo chutný "výpek"/ omáčku.
- Hotovú mäsovú roládu stačí nakrájať a podávať. Ja som zvolila zemiakovú kašu, ktorú som poliala výpekom. Avšak vďaka tomu výpeku môžete zvoliť aj suchšiu prílohu ako je ryža alebo hranolky. Prajem vám dobrú chuť. :)