Roláda s tvarohom a čučoriedkami
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 1. januára 2022
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 1. januára 2022
Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií
porcií
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
3 bal. |
|
30 g mleté |
|
30 g |
|
70 g mletý |
|
2/3 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
150 g (môžu byť aj mrazené) |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do peny postupne zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s mletými mandľami, makom a práškom do pečiva.
- 2
Cesto vylejeme na papier vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a teplotu hneď stíšime na 180 °C. Po 5 minútach teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 15–20 minút. Po upečení cesto aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou.
- 3
Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a medom dohladka. Roládu rozbalíme, natrieme tri štvrtiny plnky, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Zvyšok krému natrieme navrch a dozdobíme.
Tiež Čučoriedková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu