Roláda s tvarohom a čučoriedkami
			   doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 1. januára 2022
		   
		   vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 1. januára 2022

Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g mletý | 
                                                             | 
                                                    
| 2/3 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g (môžu byť aj mrazené) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do peny postupne zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s mletými mandľami, makom a práškom do pečiva.
- 2
 Cesto vylejeme na papier vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a teplotu hneď stíšime na 180 °C. Po 5 minútach teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 15–20 minút. Po upečení cesto aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou.
- 3
 Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a medom dohladka. Roládu rozbalíme, natrieme tri štvrtiny plnky, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Zvyšok krému natrieme navrch a dozdobíme.
Tiež Čučoriedková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu