Makovo-čučoriedková roláda bez lepku
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 9. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, pridáme žĺtky a nakoniec jemne vmiešame mletý mak. Zmes vylejeme na mastný papier na pečenie a rozotrieme po celej dĺžke plechu. Pečieme približne 10–12 minút na 160 °C. Upečený plát spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Čučoriedky osladíme práškovým cukrom, pridáme trochou vody a povaríme domäkka. Maizenu vymiešame s trochou vody a prilejeme k čučoriedkam. Krátko povaríme, kým masa zhustne. Necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnutý plát rozvinieme, odstránime papier. Plát natrieme pripravenou šľahačkou, na ktorú navrstvíme vychladenú čučoriedkovú zmes a opatrne zvinieme do rolády. Necháme pár hodín stuhnúť. Roládu pokrájame a ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Tiež Čučoriedková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Upečené, plnku som ale robila s višnami, bola výborná, ukladám rcp