Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda

Makovo-čučoriedková roláda bez lepku

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 9. apríla 2020
Makovo-čučoriedková roláda bez lepku
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

70 g
4 ks
70 g mletý
Plnka:
200 g
70 g
200 g mrazené
1 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, pridáme žĺtky a nakoniec jemne vmiešame mletý mak. Zmes vylejeme na mastný papier na pečenie a rozotrieme po celej dĺžke plechu. Pečieme približne 10–12 minút na 160 °C. Upečený plát spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Čučoriedky osladíme práškovým cukrom, pridáme trochou vody a povaríme domäkka. Maizenu vymiešame s trochou vody a prilejeme k čučoriedkam. Krátko povaríme, kým masa zhustne. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutý plát rozvinieme, odstránime papier. Plát natrieme pripravenou šľahačkou, na ktorú navrstvíme vychladenú čučoriedkovú zmes a opatrne zvinieme do rolády. Necháme pár hodín stuhnúť. Roládu pokrájame a ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak táto roláda sa mi páči, zdá sa aj byť jednoduchá, aj dobrá, iste by mi chutila.....oceňujem aj, že je bez múky. Ukladám si do KK.
matvejka
@evanaaa (9.4.2020 20:47)
Upečené, plnku som ale robila s višnami, bola výborná, ukladám rcp




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia