Čučoriedková roláda

Roláda s tvarohom a čučoriedkami

Autor receptu: redakcia

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do peny postupne zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s mletými mandľami, makom a práškom do pečiva.
  2. Cesto vylejeme na papier vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a teplotu hneď stíšime na 180 °C. Po 5 minútach teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 15–20 minút. Po upečení cesto aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou.
  3. Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a medom dohladka. Roládu rozbalíme, natrieme tri štvrtiny plnky, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Zvyšok krému natrieme navrch a dozdobíme.