Čučoriedková roláda
Roláda s tvarohom a čučoriedkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do
peny postupne zľahka ručne vmiešame
sneh z bielkov a múku zmiešanú s mletými mandľami, makom
a práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na papier vymastený
maslom a vysypaný hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a teplotu hneď stíšime na 180 °C. Po 5 minútach
teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 15–20 minút. Po upečení cesto aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou.
- Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a medom dohladka. Roládu rozbalíme, natrieme tri štvrtiny plnky, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Zvyšok krému natrieme navrch a dozdobíme.
|