Čučoriedková roláda fotorecept
Foto: elenas
Jemnučká šťavnatá roláda čučoriedkovej chuti. Zvýšilo mi mascarpone v chladničke, tak som urobila túto čučoriedkovú dobrotu. Veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
50 ml |
|
štipka |
|
1/3 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml (33 %) |
|
3 PL |
|
120 g mrazené |
|
Na vrch: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia izbovej teploty trochu prešľaháme mixérom do ľahkej peny, pridáme cukor a vanilkový cukor a ešte šľaháme 8 -10 minút do hustej svetlej peny. Potom pridáme soľ, prešľaháme. Múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme do cesta a opatrne zamiešame vareškou alebo ručnou metličkou zospodu nahor. Nakoniec pridáme olej a opatrne zamiešame do cesta.
-
2
Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.
-
3
Upečené cesto necháme 2-3 minútky chladnúť. Pripravíme si druhý papier na pečenie, posypeme ho práškovým cukrom a prevrátime a uložíme naň horúce upečené cesto spolu s papierom, na ktorom sa pieklo. Vrchný papier potrieme vodou a opatrne stiahneme. Cesto zvinieme spolu so spodným papierom a prikryjeme ho vlhkým papierom, ktorý sme stiahli alebo vlhkou kuchynskou utierkou. Necháme vychladnúť.
-
4
Krém: Studené mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor spolu šľaháme do zhustnutia. 3 PL krému som odložila na zdobenie rolády. Do zvyšného krému pridáme vopred rozmrazene čučoriedky a zašľaháme mixérom. Ak pri rozmrazovaní čučoriedky pustili veľa šťavy, tak trochu ju zlejeme.
-
5
Vychladnuté cesto rozvinieme a rozotrieme naň čučoriedkový krém. Roládu zvinieme.
-
6
Vrch som ozdobila odloženým krémom a čerstvými čučoriedkami. Roládu necháme v chladničke na 1-2 hodinky stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť. Je to veľká dobrota.
Ďakujem pekne, veru chutila aj nám:)