Tvarohová roláda

Roláda Kinder Pingui (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Lahodná roláda s tvarohovou plnkou a čokoládovým pásikom v strede.

12
porcií
40 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme čokoládový plát. Čokoládu rozpustíme s maslom v mikrovlnke a rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme do chladničky. Treba dať maslo, nie Ceru, aby bol plát tvarovateľný. Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť obidvoch plechov som mala 33x33 cm. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh a cukor, a plnku rozdelíme na dve časti.
  2. Z vychladnutého korpusu opatrne stiahneme papier a natrieme polovicu plnky.
  3. Vybrala som z chladničky čokoládový plát, položila som ho na plnku aj s papierom, ktorý som z čokolády až teraz odstránila.
  4. Natrela som druhú časť plnky. Počkala som nejakých 10 minút, kým čokoládový plát zmäkol, dal sa rolovať a nelámal sa.
  5. Vtedy išla roláda hravo zrolovať. Dala som ju do chladničky a pripravila si čokoládovú polevu, dala som rozpustiť do mikrovlnky várovú čokoládu s Cerou a natrela na roládu. Alebo jednoduchšie použiť kúpenú čokoládovú polevu.
  6. Po stuhnutí pokrájame teplým nožíkom. V strede uprostred bielej plnky je tenký čokoládový pásik. Veľmi nám chutila.