Rizoto
Rizoto à la Carbonara
Autor receptu: ryzasos
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú
omáčku.* Kľúčom k dosiahnutiu výnimočného výsledku je použitie vysoko kvalitných surovín a dodržiavanie tradičnej receptúry
rešpektujúcej taliansku gastronómiu. Pripravte si tento recept a premeňte klasický recept na jedinečný kulinársky zážitok s
ryžou SOS Classic!
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici na strednom ohni osmahnite guanciale nakrájané na malé kocky dozlatista a chrumkava. Odložte bokom aj s tukom z panvice.
- 4 žĺtky vymiešajte v miske s nastrúhaným parmezánom.
- Do panvice pridajte maslo, nakrájanú červenú cibuľu a restujte ju dozlatista.
- Pridajte ryžu a pár minút restujte. Potom prilejte biele víno a nechajte zredukovať. Potom postupne prilievajte horúci zeleninový vývar. Tento proces trvá zväčša 18 - 23 minút.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a pridajte tuk zo slaniny.
- Potom pridajte maslo. Keď ryža absorbuje zeleninový vývar, odstavte z ohňa a pridajte zmes žĺtkov a parmezánu. Tento krok je potrebné urobiť rýchlo, aby sa vajcia nezrazili. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili a dosiahli jednotnú textúru.
- Nakoniec pridajte kúsky chrumkavej slaniny, stále miešajte, aby ste ju premiešali so zvyškom ingrediencií a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Nakoniec ozdobte pažítkou a podávajte.