Rizoto

Rizoto (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného kúska pečenej krkovičky a tarhone urobil chutný obed. Tarhoňu som dnes nemal, ale kus pečeného mäsa áno.

5-10 minút
príprava
30+15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. zostatok z pečenej krkovičky je málo pre 4 hladošov, ale celkom vhodný kus mäsa na RIZOTO
  2. rozohrejeme si výpek a dosmahneme cibuľu
  3. patričné množstvo ryže si preplachneme vodou a necháme odkvapkať
  4. mäso si pokrájame na drobno
  5. osušenú ryžu pridáme na výpek a osmahneme
  6. zalejeme teplou vodou....cca 1,5 cm nad ryžu a necháme dusiť
  7. ked voda klesne na uroveň ryže , pridáme strerilizovanú kukuricu alebo hrášok
  8. pridáme mäso pokrájané na drobno a premiešame
  9. dochutíme solou
  10. čierným mletým korením
  11. a drvený majorán .... znovu premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť
  12. nakoniec vypneme plyn a necháme dôjsť 15 - 20 minút .... medzitým ryža zmäkne
  13. a môžme servírovať
  14. DOBRÚ CHUŤ