Rizoto
Rizoto (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného kúska pečenej krkovičky a tarhone urobil chutný obed. Tarhoňu som dnes nemal, ale kus pečeného mäsa áno.
5-10 minút príprava |
30+15 minút tepelná úprava |
Postup
- zostatok z pečenej krkovičky je málo pre 4 hladošov, ale celkom vhodný kus mäsa na RIZOTO
- rozohrejeme si výpek a dosmahneme cibuľu
- patričné množstvo ryže si preplachneme vodou a necháme odkvapkať
- mäso si pokrájame na drobno
- osušenú ryžu pridáme na výpek a osmahneme
- zalejeme teplou vodou....cca 1,5 cm nad ryžu a necháme dusiť
- ked voda klesne na uroveň ryže , pridáme strerilizovanú kukuricu alebo hrášok
- pridáme mäso pokrájané na drobno a premiešame
- dochutíme solou
- čierným mletým korením
- a drvený majorán .... znovu premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť
- nakoniec vypneme plyn a necháme dôjsť 15 - 20 minút .... medzitým ryža zmäkne
- a môžme servírovať
- DOBRÚ CHUŤ