Bravčová pečeň

Rezeň z bravčovej pečene (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby som sa vyhol "potrubí" v pečienke.

35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebné suroviny si očistíme. Zemiaky s cibuľou v sekáčiku rozsekáme na kašu.
  2. Rozsekané zemiaky zbavíme tekutiny a zmiešame s rozsekanou bravčovou pečienkou, potom pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, červenú papriku a strúhanku - s tou trochu pomalšie, aby sme to nemali moc husté.
  3. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, majorán a osolíme - robil som tak, že najskôr som urobil 1 kus na ochutnávku a potom si dochutíme podľa vlastnej chuti.
  4. Pre decká som sa snažil urobiť "rezeň" zaujímavejšie a skúsil som to cez formičky kačičky a zajaca, ale ako si sa mi nedarilo, tak som sa vrátil ku klasike - lyžicou na horúci olej roztľapkať asi na 1 - 1,5 cm vrstvu a tak vysmážať z oboch strán, tak ako zemiakové placky.
  5. A máme hotovo, na obed s ryžou a cviklou, na večeru so zemiakmi s horčicou a chrenom. DOBRÚ CHUŤ.