Rezeň s PH (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pracovný názov bol:Dvojfarebný rezeň ale po dohode s autorom nápadu,zo sebou,som sa rozhodol pre PH.Predsa len to biele mäsko na tej krkovičke vyzerá ako pridaná hodnota,čím sa chuť rezňa mení a dostáva do oblasti neskutočna.Zásnuby bravčového s kuracím tak otvárajú nové priestory pre amatérsku tvorivosť v oblasti jedla.Pri jeho konzumácií zavládlo v jedálni ticho rušené len občasným hmkaním a achkaním a v závere zazneli výkriky nadšenia a obdivu.Prajem vám to zažiť.Stačí k tomu tak málo.Uvariť

60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku vykostíme,nakrájame na rezne,naklepeme a...
  2. ...naložíme do mlieka ochuteného soľou,korením,prelisovaným cesnakom a feferónom.Pridáme nakrájanú cibuľu,vetvičky rozmarínu a odložíme.
  3. Kuracie prsia očistíme a priečne nakrájame na menšie kúsky.
  4. Rozklepeme,osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Plátky krkovičky necháme okapať,osušíme a potrieme horčicou.
  6. Uložíme na nich kúsky kuracieho mäsa,pritlačíme poprípade prichytíme špáradlami a obalíme v múke,vajíčkach a strúhanke.Tieto rezne je ideálne obaliť dva krát.
  7. Vyprážame ich na rozpálenom oleji pomaly na miernom plyne...
  8. ...po vypražení vyberieme a olej necháme vsiaknuť do papierovej utierky.
  9. Ja som ich podával s mastenymi dusenými zemiakmi,restovanou paprikovou ryžou,vareným karfiolom s opraženou strúhankou,dressingom "Tisíc ostrovov",hruškovým kompótom a pivom.
  10. Toto je foto rezu "Rezňom s PH" ktorý tu pripájam špeciálne pre jednu Varecháčku ktorá sa stratila a miluje rezne...@jezibabka1 vráť sa!!!!...Keď sa vrátiš vymyslím trojfarebný!!! :)...