Foto: tetrisss
Dúfam, že sa teraz autor tohto receptu nenahnevá, ale pri toľkých dnes drahých vajíčkach, perfekte vymyslenom postupe a vôbec náročnosti tohto receptu sa mi Zobraziť celý popisDúfam, že sa teraz autor tohto receptu nenahnevá, ale pri toľkých dnes drahých vajíčkach, perfekte vymyslenom postupe a vôbec náročnosti tohto receptu sa mi výsledok zdal mierne fádny a veľmi sladký a tak som si ho dovolila trochu prerobiť a výsledok sa páčil nielen nám a tak som si teda povedala, že možno niekomu sa tiež zapáči.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
9 ks |
|
3 polievkové lyžice |
|
3 polievkové lyžice |
|
8 polievkových lyžíc |
|
1 ks |
|
100 g |
|
9 ks |
|
1 l |
|
3 ks |
|
8 polievkových lyžíc |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme, postupne do nich zašĺaháme cukor a primiešame múku, prášok do pečiva a strúhanku. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a posypeme nasekanými orechami. Na orechy opatrne rozotrieme bielkovú hmotu a na 180 st upečieme asi 16 minút. Po upečení necháme polovychladnúť a potom cesto aj s papierom otočíme, najlepšie na druhý čistý papier a ten pôvodny dáme dolu, na ešte teplé cesto natrieme nutelu, lepšie sa nám rozotiera a necháme celkom vychladnúť.
- 2
Na tento základ natrieme jablkový polotovar, ktorý si vopred urobte a neoľutujete, dá sa použiť do akéhokoľvek cesta, aj palaciniek a pod. http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-plnka/24281-recept.html.
- 3
Do časti mlieka si rozmiešame žĺtky, zlatý klas, cukor a zvyšok mlieka uvaríme a zmiešaninu vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme kašu, necháme vychladnúť, do skoro teplej kaše zašľaháme povolené maslo, vyšĺaháme do peny. Polovicu hotového krému malou lyžičkou rozložíme šachovnicovo na cesto, do druhej polovice dáme kakao, vymiešame a do prázdneho miesta poukladáme na cesto. Dlhým nožom urovnáme, posypeme mandlovými lupienkami, necháme stuhnúť a pokrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moje-kinder-bueno-rezy-fotorece...