Revízia receptu Kinder koláč

tetrisss - fotkatetrisss, 25. marca 2012
Revízia receptu Kinder koláč
Foto: tetrisss

Dúfam, že sa teraz autor tohto receptu nenahnevá, ale pri toľkých dnes drahých vajíčkach, perfekte vymyslenom postupe a vôbec náročnosti tohto receptu sa mi Zobraziť celý popisDúfam, že sa teraz autor tohto receptu nenahnevá, ale pri toľkých dnes drahých vajíčkach, perfekte vymyslenom postupe a vôbec náročnosti tohto receptu sa mi výsledok zdal mierne fádny a veľmi sladký a tak som si ho dovolila trochu prerobiť a výsledok sa páčil nielen nám a tak som si teda povedala, že možno niekomu sa tiež zapáči.

50
porcií
30 minút
príprava
16 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
3 polievkové lyžice
3 polievkové lyžice
8 polievkových lyžíc
1 ks
100 g
9 ks
1 l
3 ks
8 polievkových lyžíc
300 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme, postupne do nich zašĺaháme cukor a primiešame múku, prášok do pečiva a strúhanku. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a posypeme nasekanými orechami. Na orechy opatrne rozotrieme bielkovú hmotu a na 180 st upečieme asi 16 minút. Po upečení necháme polovychladnúť a potom cesto aj s papierom otočíme, najlepšie na druhý čistý papier a ten pôvodny dáme dolu, na ešte teplé cesto natrieme nutelu, lepšie sa nám rozotiera a necháme celkom vychladnúť.

  2. 2

    Na tento základ natrieme jablkový polotovar, ktorý si vopred urobte a neoľutujete, dá sa použiť do akéhokoľvek cesta, aj palaciniek a pod. http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-plnka/24281-recept.html.

  3. 3

    Do časti mlieka si rozmiešame žĺtky, zlatý klas, cukor a zvyšok mlieka uvaríme a zmiešaninu vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme kašu, necháme vychladnúť, do skoro teplej kaše zašľaháme povolené maslo, vyšĺaháme do peny. Polovicu hotového krému malou lyžičkou rozložíme šachovnicovo na cesto, do druhej polovice dáme kakao, vymiešame a do prázdneho miesta poukladáme na cesto. Dlhým nožom urovnáme, posypeme mandlovými lupienkami, necháme stuhnúť a pokrájame na rezy.

Diskusia k receptu

pivonka
@Tetrisss , takýto skvelý zákusok si pridala, takú mám naňho chuť! A nesmiem, lebo urgentne potrebujem zhodiť. A to sa blíži sa Veľká noc, to zas bude maškŕt!
tetrisss
Xixixi, chudnucim ho veru neodporucam, lebo je ho za plech a je taky neoddolatelny, ze porusis aj neviem co :)
danculka
Výzerá super...Preto tie krémové si nechávam naposledy,tesne pred sviatkami...
tetrisss
3sandra3, dakujem, uz som dopisala, hej to je recept na ten jablkovy polotovar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia