Foto: tetrisss
V rámci rozšíreného "bezpečnostného príručného balíčka" vám ponúkam jednoduchú, vždy pripravenú plnku do cesta. Keď máte doma lístkové cesto /o čom nepochybujem :)/, Zobraziť celý popisV rámci rozšíreného "bezpečnostného príručného balíčka" vám ponúkam jednoduchú, vždy pripravenú plnku do cesta. Keď máte doma lístkové cesto /o čom nepochybujem :)/, máte koláčik za pol hodiny, ak vás ráno napadne ho vyložiť z mrazáku, lebo z mikrovlnným odmrazovaním lístkového cesta nemám dobré skúsenosti.
porcií
príprava
Postup
-
1
Jablká si očistíme, vážime už v očistenom stave, pokrájame na malé kocky, tak 5x5mm, dáme do hrnca s hrubým dnom, aby sa nám nepripálili, ale aj obyčajný hrniec je v poriadku, len potom musí viac pracovať ruka :)
- 2
Dáme na oheň, podlejeme kvapkou vody, pridáme želírovací cukor, poriadne pomiešame, dáme škoricu, vanilku a privedieme k varu, varíme 5 minút. Potom ochutnáme, ak sa nám to zdá veľmi sladké a nevýrazné, pridáme trochu citrónovej šťavy, kto sa nebojí chémie aj trochu kyseliny citrónovej. Zamiešame.
- 3
Uvarenú hmotu dáme do trojdecových fliaš, napr. od tatarky, hmotu miešame, aby sme rovnomerne rozdelili tuhšiu a kvapalnejšiu časť. Zatvoríme, otočíme hore dnom, necháme vychladnúť a odložíme. Ja túto hotovú plnku používam do šatôčiek, či už z lístkového cesta, alebo tvarohového, ak zabudnem vybrať prvú variantu / 250 g tvarohu jemného, 250g tuku a 250 g hladkej múky/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dám do hrnca trochu popražiť, a dávam do fliaš. Sterilizujem.Takto mi dho vydržia aj dva roky/ak sa nespotrebujú/. Cukor a ostatné príchute dávam až pri pečení. Takto pripravené možno použiť aj do cesta, kde sú potrebné jablká.