Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept)

Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept)
Foto: alicina
alicinaAlicina, recept pridal: 4. februára 2012 21:56Ďalšie jeho recepty

Séria vylepšených (alebo diétnejších?) receptov pokračuje... Na MBB som nedávno objavila zaujímavý receptík na tieto fantastické rezy, avšak použité suroviny boli kalorickou bombou. Tak som premýšľala, ako si ho uspôsobiť podľa seba a zároveň nemať výčitky pri každom zjdenom kúsku. A to tých kúskov nebolo veru málo... :-D Myslím však, že "diétnejšia" verzia sa úspešne podarila a na chuti mu to veru neubralo.

Suroviny

20
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu. U mňa bolo už hotové chladené vyvaľkané a piekla som na menšom plechu s vnútorným rozmerom 26x39 cm. Orechy posekáme alebo rozdrvíme pomocou tĺčika na mäso v mikorténovom vrecku. Pripravené cesto popicháme vidličkou a rovnomerne posypeme časťou sekaných orechov (cca 150g). Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 minút. Podľa vône pečených orechov spoľahlivo zistíme, že už je hotové.
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým sa cesto pečie pripravíme si potrebné suroviny. Najprv uvaríme vanilkový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Na upečené cesto (ešte horúce) rozotrieme nutelu podľa chuti. Je to približne jedno menšie balenie. Nato príde uvarený vanilkový puding.
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Na vrstvu vanilkového pudingu pokladieme BeBe keksy, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Nie však priveľmi, aby príliš nezmäkli. Rovnaký spôsobom uvaríme čokoládový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.... a rovnomerne rozotrieme na vrstvu BeBe keksov. Necháme chvíľku v chlade stuhnúť.
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Na záver dáme vrstvu z kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali vanilkový cukor (2ks). Posypeme kakaom...
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 5

6

a zvyšnými sekanými orechmi. Necháme stuhnúť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 6

7

DOBRÚ CHUŤ!
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 5. februára 2012 o 01:02
    @alicina , vypadá to dobre a môžem si to aj ja - diabetička spraviť, ingrediencie sa dajú nahradiť aj dia výrobkami až na tie bebe keksy, ale niečo sa za ne nájde. Myslela som, že si tu nová ale ako vidím, registrovaná si tu dlhšie. Ale aj tak ťa vítam, lebo si sem dala dobré receptíky. teším sa na ďalšie, aj s výrobkami Update.


  • tetrisss, 5. februára 2012 o 10:14
    Hm, super, dala by som si.


  • eria255, 5. februára 2012 o 10:46
    vyzerá to lákavo...mnam:) ukladám


  • dorisa, 5. februára 2012 o 11:05
    vyzerá skvelo:)


  • jana7, 5. februára 2012 o 13:22
    To je výborný nápad, stále som rozmýšľala aký dezert urobiť a toto vyzerá dobre, ďakujem za radu.


  • tatranka, 5. februára 2012 o 13:38
    Pekný,lákavý koláčik.


  • 3sandra3, 5. februára 2012 o 13:39
    aj mne sa páči,,, vyzerá byť veľmi chutný


  • alicina, 5. februára 2012 o 17:38
    Aj dnes bola odpoveď na otázku: Aké boli? Výborné, ale málo... :-)


  • matilda256, 5. februára 2012 o 18:18
    Vyzerá to super.Určite sa po zákusku zaprášilo.


  • izabella929, 5. februára 2012 o 18:29
    krásny mňamkový koláčik.-))


  • cica2, 6. februára 2012 o 19:00
    lákavý a krásny!....kk


  • sneica, 9. februára 2012 o 03:12
    vyzera uzasne...:)


  • elisticka, 29. februára 2012 o 14:50
    ta vylepsena verzia je celkom fajn:-)) vyskusame ...


  • ivocka5, 7. marca 2012 o 16:28
    tento koláčik sa chystám pripraviť cez víkend :-) a už sa neviem dočkať :-))) chcem sa ale opýtať - puding sa varí v menšom množstve mlieka, ako by sa mal podľa návodu, je to preto, aby mal výraznejšiu chuť? :-) a necítiť tam potom práškovú chuť pudingu?


  • alicina, 9. marca 2012 o 19:48
    ivocka5 je to preto, aby bol pudingový krém dostatočne hustý a nemuselo sa doňho pridávať maslo. Ja maslové krémy a plnky nemusím... Neboj sa chutí ako klasický puding, len je hustejší. Dúfam, že sa ti vydarí. Ale však na ňom ani nie je moc čo pokaziť. Tak držím palce... :-)


  • ivocka5, 21. marca 2012 o 20:16
    ďakujem, koláčik sa vydaril a chutil výborne :-)


  • 1gabi, 16. decembra 2012 o 22:45
    Urcite vynikajuce. :)


  • cervus2711, 4. februára 2013 o 11:45
    krásny koláčik ! škoda že nie je možnosť VYTLAČIŤ RECEPT :) alebo len nevidím? :)


  • kimlo, 4. februára 2013 o 11:48
    @cervus2711 nevidíš... :-)


  • dodo46, 4. februára 2013 o 12:05
    cervus2711
    musíš silnejšie potlačiť inak sa ti to nepodarí


  • stanci11, 4. februára 2013 o 12:52
    a čo by ste mi poradili ako náhradu tej nutely? lebo to mi šte stále príde kalorická bomba ;)


  • tonya, 4. februára 2013 o 15:08
    ja myslim ze miesto nutelly by sa dalo pouzit este jedna vrstva toho cokopudingu, nemyslite?


  • nataly, 22. februára 2013 o 20:31
    mňam,mňam :* hneď ukladám :D tento koláč raz robila moja mamina, je super :)


  • baba, 24. februára 2013 o 14:49
    Ani ja by som nepoužila nutelu, je strašne sladká a myslím, že stačí puding a kyslá smotana...


  • monika1604, 1. marca 2013 o 14:27
    Chcela by som sa spýtať že prečo až toľko mlieka sa dáva do pudingu , či nieje riedky moc a či sa dáva vychladnúť .. Dakujem :)


  • alicina, 1. marca 2013 o 14:32
    @Monika1604 mlieka je tak akurat,puding sa nalieva hneď po uvarení a keď vychladne,tak je tuhý.


  • mariaklara, 8. marca 2013 o 01:38
    Tiež sa prikláňam k @tonya , ale je mňamkovýýý.....


  • lucrezia, 13. marca 2013 o 10:31
    Cez víkend sa chystám robiť tento koláčik, lebo vyzerá naozaj fantasticky. Zaujímalo by ma, ako chutí, keď sa namiesto cesta z vyšľahaných bielkov, cukru, múky a oleja použije lístkové. Je to chutnejšie? Lebo lístkové cesto je väčšou kalorickou bombou ako pôvodný recept.. Oceňujem a určite vyskúšam, nedať maslo do pudingu. Vôbec by ma nenapadlo, že aj bez masla bude plnka držať tvar :-)


  • adustek, 26. marca 2013 o 22:47
    mňam skúšala som a je výýýýýborný!!! vďaka za recept


  • denisamka, 8. januára 2014 o 09:36
    a to pri prvom pohľade som si myslela, ze ta 1. vrstva je slanina :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist