Restovaná kuracia pečeň (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Kuracie pečienky máme v našej rodine radi pre rýchlu úpravu a tak som sa rozhodla jednu z možností ich prípravy zverejniť.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20 -30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si opražím nadrobno pokrájanú cibuľu
- Pridám umyté, očistené a na kúsky pokrájané kuracie pečienky.
- Nechám zatiahnuť.
- Pridám čierne korenie, rascu a červenú papriku.
- Podlejem teplou vodou , pridám pár kvapiek maggi tekuté korenie a nechám podusiť.
- Vzniknutú šťavu zahustím 1-2 lyžicami hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Povarím 10 minút, aby sa múka uvarila.
- Hotové jedlo mierne osolím a pridám majoránku. Podávam s ryžou, zemiakmi na cibuľke alebo so zemiakovými rosti, ktoré som pripravila podľa receptu od Andys, spolu so šalátom alebo kyslou uhorkou.