Restovaná kuracia pečeň (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Kuracie pečienky máme v našej rodine radi pre rýchlu úpravu a tak som sa rozhodla jednu z možností ich prípravy zverejniť.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 -30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si opražím nadrobno pokrájanú cibuľu
  2. Pridám umyté, očistené a na kúsky pokrájané kuracie pečienky.
  3. Nechám zatiahnuť.
  4. Pridám čierne korenie, rascu a červenú papriku.
  5. Podlejem teplou vodou , pridám pár kvapiek maggi tekuté korenie a nechám podusiť.
  6. Vzniknutú šťavu zahustím 1-2 lyžicami hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Povarím 10 minút, aby sa múka uvarila.
  7. Hotové jedlo mierne osolím a pridám majoránku. Podávam s ryžou, zemiakmi na cibuľke alebo so zemiakovými rosti, ktoré som pripravila podľa receptu od Andys, spolu so šalátom alebo kyslou uhorkou.