Rebarborovo-mrkvový koláč

Autor receptu: 07janka

Kyselkavé osvieženie :-)

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml
    Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, chia semiačka a soľ.
  2. Do premiešanej "suchej" časti pridáme olej, celé vajíčka, mlieko a poriadne premiešať do hladkej bez hrudkovej hmoty. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé treba pridať ešte trochu mlieka.
  3. Do hotového cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a na tenko nakrájanú rebarboru a poriadne vymiešame.
  4. Hotovú hmotu vylejeme na plech. Ja si dávam do plechu papier na pečenie. Dať piecť do vyhriatej rúry. Po upečení nechať vychladnúť.
  5. Poleva: Do menšieho hrnca dáme na jemný plameň najprv práškový cukor a pridáme približne jednu PL vody a zamiešame. Vodu pridávame pokiaľ sa nevytvorí jemná kašovitá hmota. Do jemnej kašovitej hmoty pridáme šťavu z citróna, štipku kurkumy (kvôli žltej farbe) a drobné kvietky z bazy čiernej. Hmotu miešame a približne desať minút varíme. Hmota má byť bledo žltá a tak aby zhustla, jemne kyslá a kvet bazy to celé prevonia. Dobrú chuť :-)