Rebarborovo-mrkvový koláč
Autor receptu: 07janka
Kyselkavé osvieženie :-)
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- 1 hrnček = 250 ml
Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, chia semiačka a soľ. - Do premiešanej "suchej" časti pridáme olej, celé vajíčka, mlieko a poriadne premiešať do hladkej bez hrudkovej hmoty. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé treba pridať ešte trochu mlieka.
- Do hotového cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a na tenko nakrájanú rebarboru a poriadne vymiešame.
- Hotovú hmotu vylejeme na plech. Ja si dávam do plechu papier na pečenie.
Dať piecť do vyhriatej rúry. Po upečení nechať vychladnúť.
- Poleva:
Do menšieho hrnca dáme na jemný plameň najprv práškový cukor a pridáme približne jednu PL vody a zamiešame. Vodu pridávame pokiaľ sa nevytvorí jemná kašovitá hmota. Do jemnej kašovitej hmoty pridáme šťavu z citróna, štipku kurkumy (kvôli žltej farbe) a drobné kvietky z bazy čiernej. Hmotu miešame a približne desať minút varíme. Hmota má byť bledo žltá a tak aby zhustla, jemne kyslá a kvet bazy to celé prevonia.
Dobrú chuť :-)
|