Foto: antaly
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks väčšia |
|
2 ks väčšia |
|
3 ks dužinaté väčšie |
|
1 konzerva |
|
|
|
|
|
čerstvá/sušená |
|
čerstvý/sušený |
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
- 2
Do sekáčika dáme lúpané paradajky z konzervy, cesnak, čerstvú bazalku a tymian a všetko rozmixujeme na kašovitú zmes.
- 3
Na dno zapekacej misy rovnomerne dáme rozmixovanú zmes a na ňu začneme striedavo ukladať kolieska zeleniny kým všetky neminieme.
- 4
Vrch pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a môžeme ešte posypať sušenými bylinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút.
- 5
Servírujeme ako samostatné jedlo s opečenou bagetou alebo ako prílohu k mäsu, k rybám.
Tiež ratatouille:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prava ratatouille sa nerobi v rure, ale na panvici a je to pomerne zlozitejsie.