Zapekaná tortilla
Zapekaná tortilla

Quesadillas s tofu a sladkým zemiakom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 21. novembra 2021

Rýchla mexická pochúťka s osviežujúcim guacamole. Ideálny party snack, resp. výživná desiata, ktorú ti budú všetci do nohy závidieť.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g naturálne
1 ks (sladký zemiak)
1 PL
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ks zrelé
1 zväzok
1/2 ks
4 ks
250 g
125 g
1 ks čerstvá
1 PL
1 ČL (tabasco, chipotle, ...)




Postup

  1. 1

    Sladký zemiak ošúp, nakrájaj na malé kocky a daj variť do vriacej osolenej vody. Stiahni plameň na mierny a var 15 minút. Tofu a cibuľu taktiež nakrájaj na kocky. Olivový olej vlej do panvice, nechaj ho zohriať, pridaj polovicu cibule a osmaž ju na miernom ohni - cca 3 minúty. Nezabudni ju osoliť a okoreniť. Pridaj tofu, sladký zemiak, oregano a papriku. Za stáleho miešania var 2 minúty, zemiak zľahka popuč.

  2. 2

    Osloboď avokádo od jeho kože a kôstky, potom ho popuč vidličkou. Primiešaj zbytok nakrájanej cibule (pár kúskov si odlož na dozdobenie), nasekaný koriander (tiež si zopár lístkov nechaj bokom), pokvapkaj šťavou z limetky a dochuť soľou. Dôkladne premiešaj.

  3. 3

    Zostav si quesadillu pred finálnym zapekaním. Na polovicu tortilly nalož za malú hrsť nastrúhaného čedaru a mozzarelly, pridaj tofu zmes, čili a prikry to celé druhou vrstvou syrov. Hotovú placku preklopením uzavri a polož ju na rozpálený gril alebo grilovaciu panvicu. Gril alternuj aj obyčajnou suchou panvicou - nie je potrebné použiť olej. Quesadillu opeč z oboch strán, každú stranu asi 2 minúty - záleží od teploty povrchu grilu/panvice - treba to hrať podľa ucha, ako sa hovorí …

  4. 4

    Hotovú dobrotu nakrájaj na signature trojuholníky. Podávaj dozdobené avokádovým guacamole, kvapkami bieleho jogurtu, tvojou obľúbenou pikantnou omáčkou, koriandrom a cibuľou. Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia