Mliečna ryža
Pudingová jahodová mliečna ryža
Autor receptu: helena10
Postup- V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím. Hustotu a tvrdosť uvarenej ryže si môžete upraviť podľa seba.
- Keď je ryža uvarená podľa mojej chuti, vlejem do nej jahodový pudingový prášok pripravený v mlieku a pridám roztlačené čerstvé jahody a varím puding. Stále treba miešať. Dávam cukry a pred odstavením z plameňa vmiešam maslo, aby sa suroviny spojili. Podávať môžete teplú aj studenú.
- Na tanieri si každý posype hotovú mliečnu pudingovú ryžu – škoricovým cukrom, alebo jemne strúhanou čokoládou, či grankom. Taktiež množstvo čerstvých nakrájaných jahôd (alebo aj hrozna) si na tanier naloží každý sám podľa vlastnej chuti...
|