Najlepší čokoládový koláč. (bez kysnutia, ja dávam 1 1/2 dávky plnky)
Suroviny
Cesto: | |
900 g |
|
100 g |
|
1/4 ml |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
400 ml vlažné |
|
z sneh z 3 bielkov |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
4 PL |
|
300 g |
|
250 g |
|
Na potretie: | |
cca 50 g rozpustené |
|
Postup
-
1
Najskôr urobíme plnku, aby nám stihla vychladnúť. Zo surovín na plnku si klasickým spôsobom urobíme puding. Do horúceho pudingu dáme palmarín a miešame až kým sa maslo nespojí s pudingom.
- 2
Z Zmiešame všetky sypké suroviny na cesto a postupne pridávame droždie, olej a mlieko a nakoniec pridáme sneh z troch 3 bielkov. Vznikne krásne nadýchané cesto. (Mlieko pridávame postupne, poprípade dosypeme múkou). Cesto nekysne. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov. Postupne ich valkáme a plníme plnkou a zavinieme. Vždy dva kusy spolu prepletieme. Vzniknú 3 záviny (koláče). Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Hneď pečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990...