Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Pudingáče fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. apríla 2019
Pudingáče (fotorecept)
Foto: Olinecka

Tieto koláčiky potešia všetkých, svojou chuťou sa vyrovnajú aj tým najlepším.

16 ks
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
4-5 PL
0,2 dcl
3 ks
250 ml vlažné
30 g čerstvé
1-2 ČL
Plnka:
1 l
1 bal.
3 bal
4-5 PL
130 g
Na vymastenie plechu:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené ingrediencie na plnku.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť kvások. Do misy preosejeme múku pridáme zbytok cukru, soľ, žĺtky, kvások, olej.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré treba miesiť aspoň 10-13 minút, cesto je mastné. Dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 90 minút, aby sa zdvojnásobil objem cesta.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ nám odpočívalo cesto, pripravíme plnku. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkové pudingy na hustý puding, do ktorého ešte za horúca zľahka primiešame maslo. Necháme vychladnúť.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Z cesta robíme šúľky dlhé asi 20 cm, prehneme na polovicu a stočíme, konce zahneme do spodu.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Poukladáme na plech vymastebý maslom. Rozšľahaným vajíčkom potrieme cesto, rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20-25 minút.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Upečené necháme vychladnúť.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Následne cesto prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme.

  11. 11

    Hotové pudingáče posypeme bohato práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Pudingáče (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Obdivuhodné dílo, šikovné ruky aj pekárka šikovná! Máš můj hluboký obdiv, milá @Olinecka , pudingáče obdivuju už léta. Velmi vzhledná, fotogenická a natuty chutná dobrota! Děkuji za sdílení.
ja sa na tieto koláče chystám už dllllho a nejak som sa nedostala k realizácii. chcem sa opýtať, ako dlho vydržia naplnené alebo je lepšie ich naplniť a čím skôr zjesť? dumám, že urobím niekedy na grilovačku u rodičov, tam je ľudí vždy dosť, lebo sami dvaja s mužom by sme to nezvládli
@Janikbj (2.4.2019 14:36)

Ja som ich naplnila hneď po upečení, priznávam že som si do druhého dňa schovala 2 kúsky.Naplniť ich a zjesť.Vydržia dlho ak ich schovaš.Napíš keď ich budeš, piecť.Pozdravujem.
@Olinecka , krásne ich máš,dávno som nerobila,rovnaká príčina ako popisujú hore,varím,pečiem pre dvoch:-) ale urobím,navnadili si ma, zamrazim ak zostane.
Si veľmi pracovitá ,šikovná a prajná zároveň.Pekny večer.

Pridaj komentár k receptu: