Pudingový zákusok
Pudingáče (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tieto koláčiky potešia všetkých, svojou chuťou sa vyrovnajú aj tým najlepším.
16 ks porcií |
45 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Pripravené ingrediencie na plnku.
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť kvások. Do misy preosejeme múku pridáme zbytok cukru, soľ, žĺtky, kvások, olej.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré treba miesiť aspoň 10-13 minút, cesto je mastné.
Dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 90 minút, aby sa zdvojnásobil objem cesta.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Pokiaľ nám odpočívalo cesto, pripravíme plnku. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkové pudingy na hustý puding, do ktorého ešte za horúca zľahka primiešame maslo. Necháme vychladnúť.
- Z cesta robíme šúľky dlhé asi 20 cm, prehneme na polovicu a stočíme, konce zahneme do spodu.
- Poukladáme na plech vymastebý maslom. Rozšľahaným vajíčkom potrieme cesto, rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20-25 minút.
- Upečené necháme vychladnúť.
- Následne cesto prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme.
- Hotové pudingáče posypeme bohato práškovým cukrom. Dobrú chuť.