Pudingový zákusok

Pudingáče (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tieto koláčiky potešia všetkých, svojou chuťou sa vyrovnajú aj tým najlepším.

16 ks
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Pripravené ingrediencie na plnku.
  3. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť kvások. Do misy preosejeme múku pridáme zbytok cukru, soľ, žĺtky, kvások, olej.
  4. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré treba miesiť aspoň 10-13 minút, cesto je mastné. Dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 90 minút, aby sa zdvojnásobil objem cesta.
  5. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  6. Pokiaľ nám odpočívalo cesto, pripravíme plnku. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkové pudingy na hustý puding, do ktorého ešte za horúca zľahka primiešame maslo. Necháme vychladnúť.
  7. Z cesta robíme šúľky dlhé asi 20 cm, prehneme na polovicu a stočíme, konce zahneme do spodu.
  8. Poukladáme na plech vymastebý maslom. Rozšľahaným vajíčkom potrieme cesto, rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20-25 minút.
  9. Upečené necháme vychladnúť.
  10. Následne cesto prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme.
  11. Hotové pudingáče posypeme bohato práškovým cukrom. Dobrú chuť.