Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnaku

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnakuFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Pstruha očistíme a dôkladne vyfiletujeme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na štyri časti.

  2. 2

    Maslo na omáčku (180 g) necháme v hrnci jemne zhnednúť. Biele víno s celým korením necháme zredukovať na polovičku. Žĺtky zmiešame so zredukovaným vínom, osolíme a šľaháme nad parou do vytvorenia hustej peny. Odstavíme z ohňa. Do žĺtkovej peny postupne zašľaháme zhnednuté maslo. Do hotovej omáčky pridáme umytý a nasekaný medvedí cesnak.

  3. 3

    Do rozohriatej panvice pridáme olej a tymian. Pstruha opekáme najskôr kožou nadol, po dvoch minútach opatrne otočíme a dopečieme. Rybu vyberieme na papierový obrúsok. V tej istej panvici roztopíme zvyšné maslo a pridáme umyté a prekrojené reďkovky. Krátko prehrejeme, osolíme a okoreníme. Na taniere rozdelíme omáčku, uložíme pstruha a glazované reďkovky.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist