Pšenový šalát s tuniakom
Kedysi veľmi dávno som jedla na návšteve chutný ryžovo-tuniakový majonézový šalát, dlho som hľadala recept ale nikdy sa mi ho nepodarilo nájsť. Dnes som Zobraziť celý popisKedysi veľmi dávno som jedla na návšteve chutný ryžovo-tuniakový majonézový šalát, dlho som hľadala recept ale nikdy sa mi ho nepodarilo nájsť. Dnes som si naň spomenula a pripravila som takú zdravšiu, ale rovnako chutnú ak nie lepšiu verziu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g uvarené |
|
| 1-2 stonky |
|
| 5-6 kusov |
|
| 80 g (kúsky) |
|
| 180 g hustý |
|
| 1 ČL (alebo tatárska omáčka) |
|
| 1-2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| štipka (nemusí byť) |
|
| podľa chuti |
|
| Na posypanie: | |
| (alebo zelená vňať cibuľky) |
|
Postup
-
1
Dopredu si uvaríme pšeno - pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode 2-2,5 násobok váhy pšena v suchom stave, varíme 13-15 minút.
- 2
Zeler očistíme a pokrájame na malé kúsky, rovnako jarnú cibuľku a cherry paradajky. Jogurt (ja používam bio od Milko) zmiešame s lyžičkou majolky či tatarky, horčicou, soľou, korením a štipkou karí - karí nemusí byť, ja milujem jeho vôňu a chuť tak štipku vždy vpašujem ak sa dá.
- 3
Do uvareného pšena pridáme pokrájaný zeler, paradajky, jarnú cibuľku, tuniaka, premiešame a zmiešame s dresingom. Vychladíme a podávame.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem - aj ja sa snažím variť zdravšie a nahrádzať klasické veci zdravšími alternatívami - šalát bol výborný, potešila som aj môjho chlapa, pretože kde je ryba to on veru môže ;-)
Jednoduché a chutné jedlo, smelo do toho ;-)