Pšenový šalát
Pšenový šalát

Pšenový šalát s tuniakom

siuuu - fotkasiuuu, 18. februára 2020
Pšenový šalát s tuniakom
Foto: siuuu

Kedysi veľmi dávno som jedla na návšteve chutný ryžovo-tuniakový majonézový šalát, dlho som hľadala recept ale nikdy sa mi ho nepodarilo nájsť. Dnes som si naň spomenula a pripravila som takú zdravšiu, ale rovnako chutnú ak nie lepšiu verziu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
13-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g uvarené
1-2 stonky
5-6 kusov
80 g (kúsky)
180 g hustý
1 ČL (alebo tatárska omáčka)
1-2 ks
podľa chuti
podľa chuti
štipka  (nemusí byť)
podľa chuti
Na posypanie:
 (alebo zelená vňať cibuľky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dopredu si uvaríme pšeno - pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode 2-2,5 násobok váhy pšena v suchom stave, varíme 13-15 minút.

  2. 2

    Zeler očistíme a pokrájame na malé kúsky, rovnako jarnú cibuľku a cherry paradajky. Jogurt (ja používam bio od Milko) zmiešame s lyžičkou majolky či tatarky, horčicou, soľou, korením a štipkou karí - karí nemusí byť, ja milujem jeho vôňu a chuť tak štipku vždy vpašujem ak sa dá.

  3. 3

    Do uvareného pšena pridáme pokrájaný zeler, paradajky, jarnú cibuľku, tuniaka, premiešame a zmiešame s dresingom. Vychladíme a podávame.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Siuuu, perfektny recept, v poslednej dobe sa na podobne zameriavam, suroviny mam doma, uz sa tesim na tie chute :))))
@martamm (18.2.2020 20:18)

Ďakujem - aj ja sa snažím variť zdravšie a nahrádzať klasické veci zdravšími alternatívami - šalát bol výborný, potešila som aj môjho chlapa, pretože kde je ryba to on veru môže ;-)