Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom
Foto: podravka
Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní deň.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pšeno opláchneme alebo sparíme a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka (približne 15 minút). Scedíme, premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté pšeno zmiešame so špenátom nakrájaným na rezance, vlašskými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom.
- 3
Zmiešame všetky ingrediencie na dressing: olivový olej, jablčný ocot, horčicu, med, soľ a korenie podľa chuti. Pripravený dressing vylejeme na šalát a jemne premiešame.
- 4
Šalát posypeme nasekanými vlašskými orechami, brusnicami a granátovým jablkom a podávame.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu