Pšenový šalát

Pšenový šalát s tuniakom

Autor receptu: siuuu

Kedysi veľmi dávno som jedla na návšteve chutný ryžovo-tuniakový majonézový šalát, dlho som hľadala recept ale nikdy sa mi ho nepodarilo nájsť. Dnes som si naň spomenula a pripravila som takú zdravšiu, ale rovnako chutnú ak nie lepšiu verziu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
13-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dopredu si uvaríme pšeno - pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode 2-2,5 násobok váhy pšena v suchom stave, varíme 13-15 minút.
  2. Zeler očistíme a pokrájame na malé kúsky, rovnako jarnú cibuľku a cherry paradajky. Jogurt (ja používam bio od Milko) zmiešame s lyžičkou majolky či tatarky, horčicou, soľou, korením a štipkou karí - karí nemusí byť, ja milujem jeho vôňu a chuť tak štipku vždy vpašujem ak sa dá.
  3. Do uvareného pšena pridáme pokrájaný zeler, paradajky, jarnú cibuľku, tuniaka, premiešame a zmiešame s dresingom. Vychladíme a podávame.