Pšenový šalát
Pšenový šalát s tuniakom
Autor receptu: siuuu
Kedysi veľmi dávno som jedla na
návšteve chutný ryžovo-tuniakový
majonézový šalát, dlho som hľadala
recept ale nikdy sa mi ho
nepodarilo nájsť. Dnes som si naň
spomenula a pripravila som takú
zdravšiu, ale rovnako chutnú ak nie
lepšiu verziu.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
13-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dopredu si uvaríme pšeno - pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode 2-2,5 násobok váhy pšena v suchom stave, varíme 13-15 minút.
- Zeler očistíme a pokrájame na malé kúsky, rovnako jarnú cibuľku a cherry paradajky. Jogurt (ja používam bio od Milko) zmiešame s lyžičkou majolky či tatarky, horčicou, soľou, korením a štipkou karí - karí nemusí byť, ja milujem jeho vôňu a chuť tak štipku vždy vpašujem ak sa dá.
- Do uvareného pšena pridáme pokrájaný zeler, paradajky, jarnú cibuľku, tuniaka, premiešame a zmiešame s dresingom. Vychladíme a podávame.