Zeleninové pšenoto

Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou

Autor receptu: iwua

Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou.
  2. Pridáme nakrájaný cesnak a za okamih pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, fazuľky a papriku. Varíme do mäkka.
  3. Zatiaľ sparíme pšeno horúcou vodou, aby nebolo horké.
  4. Pšeno pridáme k uvarenej zelenine, rýchlo osmažíme a zalejeme 2 hrnčekmi vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, dáme na najslabší oheň, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
  5. Po 15 minútach vypneme plameň, nastrúhame syr a zamiešame ho spolu so sušenými paradajkami do horúceho pšenota. Podávame s nakrájanou čerstvou paradajkou a nastrúhaným syrom.