Zeleninové pšenoto
Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
Autor receptu: iwua
Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou.
- Pridáme nakrájaný cesnak a za okamih pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, fazuľky a papriku. Varíme do mäkka.
- Zatiaľ sparíme pšeno horúcou vodou, aby nebolo horké.
- Pšeno pridáme k uvarenej zelenine, rýchlo osmažíme a zalejeme 2 hrnčekmi vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, dáme na najslabší oheň, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
- Po 15 minútach vypneme plameň, nastrúhame syr a zamiešame ho spolu so sušenými paradajkami do horúceho pšenota. Podávame s nakrájanou čerstvou paradajkou a nastrúhaným syrom.