Foto: andiss
Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej.. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne detoxikuje, takže ďalšie plus.
príprava
Postup
-
1
Táák začneme :-) Známe pšeno dostať už myslím vo väčšine supermarketov /Tesco,Billa/. Ja ho mám však z bio obchodíku. Začala by som tým, že si proso prepláchneme horúcou vodou 2-3 krát, aby stratilo horkastú chuť. Potom ho dáme variť. Na 60 gramov /pol šálky/ som dala jednu celú šálku vody. Varíme aai 8 minutiek, pokiaľ nezmäkne.
- 2
Cuketu, papriku si nakrájame na menšie pásiky, aj kocky..je to vlastne jedno. Osmahneme na olivovom oleji a necháme dusiť. Hotové pšeno pridáme do panvice k zeleninke, 2-3 minútky ešte premiešame, aby sa spojili chute.
- 3
Wualaaa, posypeme papričkou alebo inými bylinkami, zakvapneme olivovým olejom a môžme papkať. Dozjedenia !! ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Andiss mě tvuj recept se také líbí, uvařím s máslem, papriku vynechám. Což není na závadu jistě, stále to zůstane "optimistické" :-) A protože pšenici vařím vždy víc tak mám ještě na mrazáku, cuketu s paprikou také mám, bude to brzo. Hezký recept!
@mijaita určite sa to pšeno dá zameniť aj za bulgur alebo kuskus, komu už čo chutí :-)
som rada, že sa recept páči ;-)