Profiteroles

Profiterolky s krémom z bielej čokolády

Autor receptu: redakcia

40 ks
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred pripravíme krém. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu na šľahanie krátko povaríme s ko­kosovou smotanou a kokosom a necháme trochu vychladnúť. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v teplej smotane.
  2. Nadrobno nasekanú bielu čokoládu rozpus­tíme nad parou, zložíme z tepla a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame smotanovú hmotu. Nakoniec pridáme rum, premixujeme ponorným mixérom, prikry­jeme potravinovou fóliou a odložíme na 24 hodín do chladničky.
  3. Z uvedených ingrediencií pripravíme základné odpaľované cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na vymastený plech nastriekame malé bochníčky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút. Potom rúru pootvoríme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme dozlatista. Po dope­čení necháme úplne vychladnúť.
  4. Odležaný krém vyšľaháme. Prelo­žíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou tenkou špičkou. Špičku vpichneme do profiterolky a naplníme kré­mom. Naplnené profiterolky uložíme do chladu.
  5. Bielky s polovicou cukru šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Misku odstavíme z tepla, pridáme zvyšný cukor a šľaháme do zhustnutia. Hotový sneh nastriekame na naplnené profiterolky. Môžeme ho jemne opáliť pomocou flambovacej pištole.