Profiteroles
Profiterolky s krémom z bielej čokolády
Autor receptu: redakcia
40 ks porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 200-180 °C |
Postup- Deň vopred pripravíme krém. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu na šľahanie krátko povaríme s kokosovou smotanou a kokosom a necháme trochu vychladnúť. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v teplej smotane.
- Nadrobno nasekanú bielu čokoládu rozpustíme nad parou, zložíme
z tepla a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame smotanovú hmotu. Nakoniec pridáme rum, premixujeme ponorným mixérom, prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 24 hodín do chladničky.
- Z uvedených ingrediencií pripravíme základné odpaľované cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na vymastený plech nastriekame malé bochníčky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút. Potom rúru pootvoríme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme dozlatista. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
- Odležaný krém vyšľaháme. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou tenkou špičkou. Špičku vpichneme do profiterolky a naplníme krémom. Naplnené profiterolky uložíme do chladu.
- Bielky s polovicou cukru šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Misku odstavíme z tepla, pridáme zvyšný cukor a šľaháme do zhustnutia. Hotový sneh nastriekame na naplnené profiterolky. Môžeme ho jemne opáliť pomocou flambovacej pištole.
|