Pečená pražma

Pražma s červenou bazalkou a baby špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pražmy umyjeme a usušíme. Zmäknuté maslo zmiešame s posekanými bylinkami. Do rýb spravíme jemné zárezy, kožu potrieme pripraveným bylinkovým maslom, aby chuť a vôňa byliniek prenikli do mäsa.
  2. Do vnútra rýb vložíme zopár vetvičiek červenej bazalky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 30 minút. Pečieme, až kým koža nie je zlatistej farby.
  3. Špenátová príloha: Cesnak nasekáme na plátky, jemne ho opražíme na bylinkovom masle a pridáme premytý baby špenát, ktorý len sprudka sparíme, pridáme štipku soli a potom odstavíme. Špenát by si mal zachovať peknú zelenú výraznú farbu. Pri podávaní rybu pokvapkáme šťavou z citróna a kladieme na pripravený špenát. Dozdobíme červenou bazalkou.