Pečená pražma
Pražma s červenou bazalkou a baby špenátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Pražmy umyjeme a usušíme. Zmäknuté
maslo zmiešame s posekanými bylinkami.
Do rýb spravíme jemné zárezy, kožu
potrieme pripraveným bylinkovým maslom,
aby chuť a vôňa byliniek prenikli do mäsa.
- Do vnútra rýb vložíme zopár vetvičiek červenej bazalky a dáme piecť do rúry
vyhriatej na 180 °C približne na 30 minút.
Pečieme, až kým koža nie je zlatistej
farby.
- Špenátová príloha: Cesnak nasekáme na plátky, jemne ho opražíme na bylinkovom masle a pridáme premytý
baby špenát, ktorý len sprudka sparíme,
pridáme štipku soli a potom odstavíme.
Špenát by si mal zachovať peknú
zelenú výraznú farbu. Pri podávaní rybu
pokvapkáme šťavou z citróna a kladieme na
pripravený špenát. Dozdobíme červenou
bazalkou.
|