Pošírovaná ryba

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane

Autor receptu: redakcia

V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba. Dokonca môžeme takto upraviť aj lososa.

1
porcia
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a spolu s ostatnými ingredienciami dáme variť. Keď voda zovrie, pridáme filet z amura a varíme prikryté na miernom ohni či teplote asi 8 minút. Po uvarení môžeme filet ešte chvíľku nechať vo vode, kým pripravíme prílohu. Nie však príliš dlho, inak sa úplne rozpadne.
  2. Pór umyjeme, zbavíme vrchného obalu a nakrájame na kúsky dlhé osem centimetrov. Vložíme ich do zapekacej misy, podlejeme vínom, pridáme maslo, soľ, korenie, tymian.
  3. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom odokryjeme a dopekáme ešte 5 minút.
  4. Servírujeme tak, že na tanier naložíme pór, naň naaranžujeme rybu a ozdobíme kyslastou zeleninou z vývaru. Prelejeme olivovým olejom alebo prepusteným maslom.