Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

novalim - fotkanovalim, 15. apríla 2019 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepkuFoto: novalim
4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle orestujeme dosklovita na jemno nakrájanú šalotku. Pridáme pór so zemiakmi a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty.

  2. 2

    Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme vývar, doplníme približne také isté množstvo vody, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni cca 20 minút. Medzitým si pripravíme krutóny.

  3. 3

    Chlieb nakrájame na malé kocky. V mise si zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom a morskou soľou. Do zmesi vložíme kocky chleba a premiešame, aby chlieb nasiakol. Vysypeme kocky chleba na plech a pečieme do zlatista v rúre na 200 °C cca 10 min.

  4. 4

    Keď sme dovarili polievku, ochutíme ju muškátovým orechom, rozmixujeme ponorným mixérom a naložíme do tanierov alebo misiek na polievku.

  5. 5

    Na vrch poukladáme krutóny, pridáme opečenú slaninu a ozdobíme hoblinami parmezánu a petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist