Pomarančový tunel
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 28. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 28. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 bal |
|
| Plnka I: | |
| 250 ml |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| Plnka II: | |
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 1/2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Cukrový rozvar: | |
| 100 ml |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1

Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečený plát pokrájame na tri pásy široké 15/12/10 cm.- 2

Plnka I: mlieko s cukrom prevaríme, zahustíme pudingom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme s maslom. Plnka II: smotanu vyšľaháme s vanilkou, pridáme kôru a pokrájaný pomaranč. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú zohriatu želatínu.- 3

Cukrový rozvar: vodu s cukrom a Sunquickom prevaríme. Pätnásť centimetrov široký plát dáme na papier a natrieme plnku I. Prikryjeme 12 cm širokým plátom. Polejeme rozvarom a opatrne dáme do formy na srnčí chrbát. Stred vyplníme plnkou II, dáme na ňu posledný plát a zaťažíme. Po stuhnutí vyklopíme a pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu