Pomarančový tunel
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 28. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 28. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1/2 bal |
|
Plnka I: | |
250 ml |
|
60 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Plnka II: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
|
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Cukrový rozvar: | |
100 ml |
|
20 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečený plát pokrájame na tri pásy široké 15/12/10 cm.- 2
Plnka I: mlieko s cukrom prevaríme, zahustíme pudingom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme s maslom. Plnka II: smotanu vyšľaháme s vanilkou, pridáme kôru a pokrájaný pomaranč. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú zohriatu želatínu.- 3
Cukrový rozvar: vodu s cukrom a Sunquickom prevaríme. Pätnásť centimetrov široký plát dáme na papier a natrieme plnku I. Prikryjeme 12 cm širokým plátom. Polejeme rozvarom a opatrne dáme do formy na srnčí chrbát. Stred vyplníme plnkou II, dáme na ňu posledný plát a zaťažíme. Po stuhnutí vyklopíme a pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu