Pomarančový kurací steak s čokoládovo-karí omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Takže robím Sočku do školy a samozrejme o čokolade:Dako inak keď ju tak milujem no a mala som si vymyslieť nieaký čokoládový recept:)....a kedže po sviatkoch mam pečenia už dosť tak som to spojila s mäskom:) Mňam!:P
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu ...nastrúhame pomarančovu kôru,pridáme olej a posolíme(možme pridať aj med ale pre mna by to bolo už veľmi sladke)
- Kuracie prsia umyjeme a potrieme marinádou....možme ich zabaliť do celofanu a nechať odležať ale aj hed grilovať:).....bud na grile alebo grilovacej panvici
- A grilujeme priblížne 5-8 min
- Na omáčku:si rozpustíme na miernom plameni maslo a nalamanu čokoládu. nevaríme!!
- Pridáme trocha smotan ale nevaríme smotanu pridávame podľa toho aku hustu omáčku chceme poprípade pridáme ešte aj čokoládu
- Odstavíme a pridáme kari a trocha soli iba aby sa zvýraznila chuť hoci kari je dosť štiplave
- Podávame s ryžou,.....alebo iba tak:P