Polievka zemiaková kyslá s vareným vajíčkom /fotorecept/
Foto: svetlana9
Mám veľmi rada akékoľvek kyslé polievky. Túto som si obľúbila ešte v detstve.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2,5 litra |
|
500 g |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 ks prelomené |
|
na zápražku |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
1 celá |
|
1 KL |
|
medzi prsty -alebo sušený |
|
podľa počtu porcií |
|
Postup
-
1
Do vody dáme variť na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, vegetu, bobkový list, rascu, cesnak.
-
2
Keď začne polievka vrieť, dáme do nej zápražku.
-
3
Pripravíme ju z oleja, 2 lyžíc hladkej múky, nadrobno pokrájanej menšej cibule a 1 kávovej lyžičky papriky sladkej mletej.
-
4
Polievku varíme asi pol hodiny. Na dochutenie pridáme 3 PL octu, keď znovu prevrie nalejeme ako zátrepku smotanu na varenie vymiešanú s 1 KL hladkej múky.
-
5
Vsypeme buď čerstvý nadrobno posekaný kôpor, alebo ak nie je sezóna, tak medzi prsty rozmrvíme sušený. Necháme ešte zovrieť. Odstavíme z ohňa. Do polievky v tanieri nasypeme na tvrdo uvarené pokrájané vajíčko. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu