Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok

Autor receptu: lenkapalenka

Konečne som vyšperkovala tento recept k mojej spokojnosti, keďže paradajkovú polievku milujem, ale nikdy som nebola úplne spokojná s výsledkom.* Kombinácia pečených paradajok a mozzarelly je mňamózna.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Najprv si dáme piecť paradajky. Nakrájame ich na menšie kúsky. (Ak chceme byť úplne dokonalí, tak ich najprv ošúpeme - jemne nakrojíme šupku a sparíme vriacou vodou. Mne šupky v polievke nevadia, tak som vynechala). Paradajky osolíme, okoreníme, pridáme sušené alebo čerstvé oregano a zakvapneme olivovým olejom. Pečieme na 220 stupňoch 15 minút.
  2. Medzitým si zohrejeme v hrnci olivový olej a jemne orestujeme strúčik cesnaku.
  3. Pridáme pasírované paradajky, liter vriacej vody, cukor (približne 1 polievkovú lyžicu) a soľ. Chvíľku povaríme a necháme zovrieť, kým sa dopečú paradajky.
  4. Pečené paradajky pridáme do polievky a vsypeme cestovinky. Varíme približne 10 minút, kým sú cestoviny uvarené. (Ak si chceme polievku nechať aj na druhý deň, je lepšie uvariť cestoviny osobitne, lebo potom príliš nabobtnajú).
  5. Doladíme chuť cukrom a soľou (záleži od toho aké zrelé sú paradajky aj passata). Do odstavenej polievky pridáme hrsť nasekanej bazalky.
  6. Pri servírovaní pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu.
  7. Prajeme si dobrú chuť ;-)