Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov

pusta - fotkapusta, 4. marca 2011
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Foto: pusta

Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty.Do mrazničky si tieto použiteľné zvyšky odkladám a ak ich mám Zobraziť celý popisNemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty.Do mrazničky si tieto použiteľné zvyšky odkladám a ak ich mám dostatok, varím túto dobrotu, ktorú Vám ponúkam.

240 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
2-3 ks
4 ks
2 ks
 2 z kurčiat /pečienka, srdce, žalúdok/
 z kurčiat
 , kosti zo stehien...
3 ks, veľká
2 ks, - koreň
1 ks, malý
1 zväzok, nasekana + jej celé vetvičky
3-4 vetvičky
1/4 menšej hlávky
1 ks
1 ks
1 ks, celá
1 ks
1 ks, stredne veľká aj so spodnou slupkou
2-3 strúčiky
podľa chuti
15 guličiek
5-6 guličiek
4 guličky
2 ks
2500 ml, studená ľadová
3 ks




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca vložím všetko, čo mám z kuraťa ako je uvedené v surovinách, zalejem studenou ľadovou vodou, osolím a postavím prikrytý hrniec na najmenší plameň na liatinovú platňu a varím veľmi pomalým varom, sotva znateľným čerením, podľa potreby zbieram penu, ale pri správnom varení sa pena prakticky netvorí.

  2. 2

    Po hodine a pol pridám všetku očistenú zeleninu pokrájanú na hrubé kusy, všetky koreniny, zelené vňate, klinčeky napichám do cibule. Varím, kým zelenina nie je máličko "al dente", čo trvá dalšiu hodinu a pol. Po tejto dobe vyberiem zelenimu a kostry a kosti s mäsom a ostatné väčšie časti. Vývar scedím. Zeleninu, obraté mäso, kože, droby pokrájam a rozdelím na taniere, pridám zvolenú zavárku, zalejem horúcim vývarom .

  3. 3

    Podávam posypané na drobno posekanou petržlenovou vňaťou. Ako zavárka môže byť strúhanie, macesové knedličky, krupicové knedličky, pečeňové knedličky, niťové rezance...čo komu chutí. Vývar, ktorý mám navyše, používam k dalšiemu vareniu a časť zmrazím. Vývar v chladničke vydrží 5-7 dní.

Diskusia k receptu

pusta
táto polievka sa sem dostala zrejme nedopatrením, so židovskou kuchyňou naozaj nemá nič spoločného, je to len môj vlastný recept na využitie vymenovaných surovín. varili ju už podľa tohto môjho rp viacerí a s pozitívnym ohlasom, avšak nie je židovská, takú poctu si nezaslúžim.
pusta
ešte dodávam, že židovskou kuchyňou som sa v danom prípade inšpirovala.
svetlana9
varím niečo podobného - je to vynikajúci chutný vývar, mnoho zeleniny, aj v čase choroby postaví chorého na nohy
hubata
pusta, aj ja som taká sporovlivá, až mám pocit že sa nehodím s tým do tejto doby. Ale veď čo: šetrím vlastné peniaze a takýto domáci vývar je veľmi zdravý, kvalitný a môže sa použiť nielen ako polievka, ale aj pod mäso, alebo zaliať ním rizoto, alebo uložiť bez zeleniny do mrazáka na horšie časy......
violetacamorova
Asi sme viaceré sporovlivé a snažíme sa využiť všetko, ja tiež nerada vyhadzujem a pri chrípke je táto polievka aj liekom.