Korenistá, hustá polievka v teplých farbách, ktorá zvlášť chutí počas sychravého novembrového počasia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si pražiť na najmenšom plameni cibuľku, v 1/2 dávky masla. Medzitým si očistíme tekvicu a nakrájame na kocky, a dáme opekať k cibuľke. To isté so zemiačikmi... Trošku opražíme, potom zalejeme kuracím vývarom, pridáme tymián, čierne korenie, soľ a muškátový oriešok.
-
2
Očistíme si ružičkový kel a pridáme do vriacej polievky. Povaríme 15 minút. Čas môžeme využiť na opečenie párku, ktorý sme si nakrájali na kolieska...
-
3
Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a prilejeme citrónovú šťavu. Dobre premiešame. Na spodok tanierikov si dáme kolieska párku, na vrch smotanu, ozdobíme podľa nálady a podávame.
Ta tekvica ma chytila.Vyborna kombinacia surovyn
a okrem toho ruzickovy kel mam velmi rad,vdaka za
inspiraciu ulozim KK.