Polievka z hokkaido a ružičkového kelu
Autor receptu: elixir
Korenistá, hustá polievka v teplých farbách, ktorá zvlášť chutí počas sychravého novembrového počasia.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si pražiť na najmenšom plameni cibuľku, v 1/2 dávky masla. Medzitým si očistíme tekvicu a nakrájame na kocky, a dáme opekať k cibuľke. To isté so zemiačikmi... Trošku opražíme, potom zalejeme kuracím vývarom, pridáme tymián, čierne korenie, soľ a muškátový oriešok.
- Očistíme si ružičkový kel a pridáme do vriacej polievky. Povaríme 15 minút. Čas môžeme využiť na opečenie párku, ktorý sme si nakrájali na kolieska...
- Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a prilejeme citrónovú šťavu. Dobre premiešame. Na spodok tanierikov si dáme kolieska párku, na vrch smotanu, ozdobíme podľa nálady a podávame.