Polievka z hokkaido a ružičkového kelu

Autor receptu: elixir

Korenistá, hustá polievka v teplých farbách, ktorá zvlášť chutí počas sychravého novembrového počasia.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si pražiť na najmenšom plameni cibuľku, v 1/2 dávky masla. Medzitým si očistíme tekvicu a nakrájame na kocky, a dáme opekať k cibuľke. To isté so zemiačikmi... Trošku opražíme, potom zalejeme kuracím vývarom, pridáme tymián, čierne korenie, soľ a muškátový oriešok.
  2. Očistíme si ružičkový kel a pridáme do vriacej polievky. Povaríme 15 minút. Čas môžeme využiť na opečenie párku, ktorý sme si nakrájali na kolieska...
  3. Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a prilejeme citrónovú šťavu. Dobre premiešame. Na spodok tanierikov si dáme kolieska párku, na vrch smotanu, ozdobíme podľa nálady a podávame.