Polievka z diviaka a chlebový posúch fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. augusta 2012
Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept)
Foto: evusik

Uverejniť na Vareche recept ktorý len trochu zaváňa gulášom je problém :-) čo kuchár to odborník... ja som v tomto smere úplne nepoškvrnená :-) :-) guláš vždy varil a varí manžel... čo ale čert nechcel cez víkend brigáda a manžel si rozkázal guláš... no nakoniec vzniklo toto jedlo a manžel ma ukľudnil, že na názve nezáleží hlavne, že sa dobre najedli....

5
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
3-4 ks
2-3 ks
1000 g
4-5 strúčikov
1-2 ks
2-3 ks
1-2 PL
Chlebový posúch:
300 g
200 g
1/2 kocky
300 ml
1 ČL
1 PL
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti si speníme nakrájanú cibuľu. Mäso nakrájame na kocky, osušíme papierovou utierkou a poprášime hladkou múkou...

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso prudko orestujeme

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme cesnak, papriku a zemiaky nakrájané na maličké a na väčšie kúsky (tie maličké sa rozvaria a zahustia polievku)

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, okoreníme a všetko spolu opražíme a potom zakryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa nám začína šťava vypekať pridáme feferónku a bylinky (petržlen, zeler, kmín,tymián, estragón...), podlejeme horúcou vodou a varíme do zmäknutia.

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pred záverom vyberieme zväzok byliniek a pridáme olúpané paradajky a za lyžicu rajčinového pretlaku. Prevaríme, ak treba dochutíme, soľou, korením...

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do misky vylejeme vlažnú vodu a v nej pomocou vidličky rozmiešame droždie, pridáme múku, olej a soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť aspoň hodinu, aj dve.

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vykysnuté cesto prenesieme na plech a roztiahneme prstami do požadovaného tvaru. Pokvapkáme olejom, ktorý sme zmiešali so soľou a pretlačeným cesnakom a tymiánom, ochutený olej povtláčame prstami do cesta. Ja som si cesto rozdelila na dve časti. Z jednej som upiekla posúch a z druhej chlieb.

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Trúbu si predhrejeme na úplné maximum a vložíme posúch do rúry, ihneď znížime na 220°C a pečieme asi 10-15 minút.

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dobrú mäsovú polievku zajedáme ešte lepším cesnakovým posúchom... verili by ste, že existujú chlapi ktorí domáci chlieb nikdy nejedli?

    Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
...veľmi nevhodne zvolené pohostenie pre "brigádnikov" . Veď sa tej dobroty tak ojedia , že sa im potom už nechce brigádovať !!!
@modrykamen ako som už v úvode písala, toto nie je guláš, to je gulášový free style :-))))
@kimlo každý sme na niečom závislý... ja na pečení chleba, bagiet, posúchov :-) a som rada, že moje recepty sú identifikovateľné :-)
@stefanm tak to je dilema, keď brigádnikom nedáš jesť ohovoria ťa, ofrflú a nič nespravia... keď im dáš jesť zaspia pod lipou, akože siesta :-)
@danielas focacciu milujem ale originál sa robí len z hladkej múky ale ináč je to to isté :-)
@mischamant presne ako hovoríš, neni nad také to dedinské posedenie, sedíš za stolom pod lipou, utrhuješ si kúsky posúcha a máčaš si ho v polievke a potom už len slastne oddychuješ :-) len keby tej roboty nebolo....
Robila som presne ako ty , iba rajčinku pridám celú neošúpanú pred koncom dusenia,ale veru mäsko nemám z diviaka,nemám prameň,náhrada hovädzí krk,ale aj s kuracími stehnami som robila .
Nuž a veru osúch budem musieť aj ja spraviť .
Krásne foto s popisom, slinky sa zbiehajú,:-)
super - vyzerá to výborne - odskúšam. Mal by som prosím dotaz na ten osúch. Keď pečiem chlieb, tak ho najprv mám zakrytý a po 20 min. ho odokryjem a pečiem ešte 15 min. Ako sa prosím pečie tento osúch s chlebom? Len na plechu odokrytý ? Ďakujem.
@dodo46 samotný osúch pred pečením má výšku cca 1cm preto nepotrebuje dlhú dobu pečenia, len by sa zbytočne vysušil, ja ho pečiem 10-15 minút a neprikrývam... ja pečiem dosť často, ale klasický chlieb málo kedy, radšej množstvo na jeden chlieb rozdelím a spravím niečo ako veku alebo veľkú bagetu, toto je môj obľúbený recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/bagety-fotorecept/29559-recept....

a ak chceš dobrú chlebovú placku tu je podrobnejší recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/focaccia-talianska-chlebova-pla...

nech sa ti darí
evusik! Ďakujem veľmi pekne za radu. Skúsim to takto upiecť. Chlieb pečiem dosť často - ten nemiesený - nemá chybu , len musí stáť a kysnúť aspon 12 hod. Tieto posúchy sú rýchlejšie- vyskúšam..
evusik - ešte som zabudol popriať tvojmu "prameňu" veľa šťastia, aby ho nechytili , aby si furt bola zásobená divinou a aby si nám tu pridala ešte nejaké super recepty. Si super - ahoj !!!
@dodo46 môj prameň je celkom legálny, ja by som mäso ktoré neprejde kontrolou asi nejedla, pri divine to je asi dosť nebezpečné... ale rozosmial si ma :-))
No a je tu problém ktorý som spomenul v Diskusii... sú tu vlastne dva recepty, do ktorej kategórie si ho mám uložiť? Naozaj by bolo dobré keby sa jeden recept dal uložiť do viacerých miest v kuchárskej knihe...
@kimlo tento problém sa tu už preberal viac krát (a mnohé iné) a nič... buď je to technicky náročné, alebo neviem.... ale nie si sám kto by takúto možnosť uvítal :-)
evusik - prúser .Soudruzi z NDR asi urobili niekde chybu !! Tie posúchy som dnes skúšal no pri 220 C som to mal stále bledučké - nejak sa mi bránili upiecť. Zvýšil som teplotu a nechal som ich ešte 10 min, farbu dostali ale sú z toho sucháre. Keď zostárnem a prídem o zuby , budem si ich namáčať v čajíku. Odkladám si ich na starobu. Recept mám uložený 2 x medzi polievkami aj medzi chlebom. Keď Alláh dá asi sa mi to neskôr podarí. Ešte to niekedy skúsim...
tak to som v šoku a nechápem kde sa stala chyba, ja tieto posúchy robím 3x do týždňa a sú dobré, ešte sa mi nestalo, že by som upiekla sucháre... jediné čo ma napadá je múka.... skús nabudúce spraviť len z hladkej múky, ja som tak začínala, najskôr len z hladkej múky a potom som uberala hladkej a pridávala celozrnnú, špaldovú, ovsené vločky a tak... až som prišla na pomer ktorý nám najviac chutí, ale občas sa nezadarí aj mne a väčšinou je to vtedy keď skúšam novú múku... mrzí ma, že si si nepochutil, držím palce aby si našiel recept ktorý ti bude vyhovovať :-)
Ináč , aby som neklamal - suchý je obal okolo, ale v prostriedku sú mäkké. Ale keď som zrezal ten prilepený pečiaci papier nožom , tak sa mi odokryla pekná dierovaná striedka. Robil som tri točené kusy ale zjedia sa.
Keby som vedel do komentárov pridať fotku, tak by som to sem strčil.
Už som jak blondýna. Všetkým sa podarili , len ja som to zbabral.
@dodo46 si ty číslo :-!! pečiaci papier sa lepí iba niektorý, ja kupujem taký hnedý (to som ti poradila :-)))) ak sa lepí potri ho pred pečením olejom... ak nevieš pridať foto pošli ho do redakcie nech ho uverejnia....
moja posledná rada je: učiť sa! učiť sa! učiť sa! poznáš to nie? a keď budeš veľký určite sa ti to podarí :-)))))
ako Lenin nie ??? Ale ja sa už scvrkávam , mal som 185 a fčul len 182.
Nechám to cesto radšej babám.
Kto je tu taký múdry a poradí , ako pridať foto do komentára ???
Som tu nový a nemám skúsenosti . Ale už som na niektorých receptoch videl, že sa ľudia chválili a ukazovali aký sú šikovnejší ako autor receptu
nechcem sa chváliť , len by som chcel ten nepodarok ukázať ,možno by profesionáli zistili podľa fota , čo som zmrvil...

Pridaj komentár k receptu: