Foto: evusik
Uverejniť na Vareche recept ktorý len trochu zaváňa gulášom je problém :-) čo kuchár to odborník... ja som v tomto smere úplne nepoškvrnená :-) Zobraziť celý popisUverejniť na Vareche recept ktorý len trochu zaváňa gulášom je problém :-) čo kuchár to odborník... ja som v tomto smere úplne nepoškvrnená :-) :-) guláš vždy varil a varí manžel... čo ale čert nechcel cez víkend brigáda a manžel si rozkázal guláš... no nakoniec vzniklo toto jedlo a manžel ma ukľudnil, že na názve nezáleží hlavne, že sa dobre najedli....
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
3-4 ks |
|
2-3 ks |
|
1000 g |
|
4-5 strúčikov |
|
1-2 ks |
|
|
|
2-3 ks |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
Chlebový posúch: | |
300 g |
|
200 g |
|
1/2 kocky |
|
300 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masti si speníme nakrájanú cibuľu. Mäso nakrájame na kocky, osušíme papierovou utierkou a poprášime hladkou múkou...
-
2
mäso prudko orestujeme
-
3
pridáme cesnak, papriku a zemiaky nakrájané na maličké a na väčšie kúsky (tie maličké sa rozvaria a zahustia polievku)
-
4
Osolíme, okoreníme a všetko spolu opražíme a potom zakryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa nám začína šťava vypekať pridáme feferónku a bylinky (petržlen, zeler, kmín,tymián, estragón...), podlejeme horúcou vodou a varíme do zmäknutia.
-
5
pred záverom vyberieme zväzok byliniek a pridáme olúpané paradajky a za lyžicu rajčinového pretlaku. Prevaríme, ak treba dochutíme, soľou, korením...
-
6
do misky vylejeme vlažnú vodu a v nej pomocou vidličky rozmiešame droždie, pridáme múku, olej a soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť aspoň hodinu, aj dve.
-
7
vykysnuté cesto prenesieme na plech a roztiahneme prstami do požadovaného tvaru. Pokvapkáme olejom, ktorý sme zmiešali so soľou a pretlačeným cesnakom a tymiánom, ochutený olej povtláčame prstami do cesta. Ja som si cesto rozdelila na dve časti. Z jednej som upiekla posúch a z druhej chlieb.
-
8
Trúbu si predhrejeme na úplné maximum a vložíme posúch do rúry, ihneď znížime na 220°C a pečieme asi 10-15 minút.
-
9
dobrú mäsovú polievku zajedáme ešte lepším cesnakovým posúchom... verili by ste, že existujú chlapi ktorí domáci chlieb nikdy nejedli?
@kimlo každý sme na niečom závislý... ja na pečení chleba, bagiet, posúchov :-) a som rada, že moje recepty sú identifikovateľné :-)
@stefanm tak to je dilema, keď brigádnikom nedáš jesť ohovoria ťa, ofrflú a nič nespravia... keď im dáš jesť zaspia pod lipou, akože siesta :-)
@danielas focacciu milujem ale originál sa robí len z hladkej múky ale ináč je to to isté :-)
@mischamant presne ako hovoríš, neni nad také to dedinské posedenie, sedíš za stolom pod lipou, utrhuješ si kúsky posúcha a máčaš si ho v polievke a potom už len slastne oddychuješ :-) len keby tej roboty nebolo....
Nuž a veru osúch budem musieť aj ja spraviť .
Krásne foto s popisom, slinky sa zbiehajú,:-)
všetkým ďakujem za milé komentáre :-)
varecha.pravda.sk/recepty/bagety-fotorecept/29559-recept....
a ak chceš dobrú chlebovú placku tu je podrobnejší recept:
varecha.pravda.sk/recepty/focaccia-talianska-chlebova-pla...
nech sa ti darí
Keby som vedel do komentárov pridať fotku, tak by som to sem strčil.
Už som jak blondýna. Všetkým sa podarili , len ja som to zbabral.
moja posledná rada je: učiť sa! učiť sa! učiť sa! poznáš to nie? a keď budeš veľký určite sa ti to podarí :-)))))
Nechám to cesto radšej babám.
Kto je tu taký múdry a poradí , ako pridať foto do komentára ???
Som tu nový a nemám skúsenosti . Ale už som na niektorých receptoch videl, že sa ľudia chválili a ukazovali aký sú šikovnejší ako autor receptu
varecha.pravda.sk/diskusie/zahrada-na-terase/3477-forum.h...
Tento chlebovy posuch je....... este lepsi ako najsamlepsi!
Dakujem za recept, ktory sa dnesnym dnom stava stalicou medzi posuchmi.
krásne si napiekla :-) teším sa, že chutilo... aj ja ho pečiem podchvíľou